• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

http://allegro.pl/kondensator-el-3300uf-63v-ll-nippon-japan-4szt-i6185961186.html (Kondensator el. 3300uF 63V LL NIPPON JAPAN - 4szt.)
Chciałem wykorzystać do CAP-M, bo mało jest na allegro wyboru (Lugery, które są takie sobie, jakieś jamicony, ale nie snap-in i nie widzę ich na stronie jamicona, i mundorfy po 50zł). A po środku nic nie mogę znaleźć. Jeśli to co podlinkowałem to złom, to kto podrzuci coś przyzwoitego?

Nawet absurd ma swoje granice i te kable chyba je własnie osiągnęły.Następny poziom to już będzie czysta stuka dla sztuki, kable które stracą swoje właściwości użytkowe bo będą tak absurdalnie grube i ciężkie że podłączenie do czegokolwiek będzie niemożliwe. Już przy tych kablach się zastawiam czy podłączenie jest w ogóle możliwe ale skoro je przetestowali to najwyraźniej tak. Teraz czekam na kable których już się nie da podłączyć !

Ostatnia edycja:
I weź tu teraz spróbuj nie kupić podstawek pod te kable... A ja dalej tradycyjnie: W ścianie normalne LGY 2,5 a od ściany ostatni metr za pomocą boa dusiciela.

Ciekawe o ile mniejszą powierzchnie całkowitą mają połączenia samego kabla z wtykami. Jakby popatrzeć na przekrój bolców wtyczki europejskiej to szału nie ma ;).

I weź tu teraz spróbuj nie kupić podstawek pod te kable... A ja dalej tradycyjnie: W ścianie normalne LGY 2,5 a od ściany ostatni metr za pomocą boa dusiciela.

Te boa i tak potrzebowały przedłużacza dla każdego egzemplarza.

Ciekawe o ile mniejszą powierzchnie całkowitą mają połączenia samego kabla z wtykami. Jakby popatrzeć na przekrój bolców wtyczki europejskiej to szału nie ma .

Może ktoś się pokusi o zastosowanie węża strażackiego, będzie jeszcze ciekawiej, bo tu już nawet ogrodowy pobili.

Szybkie pytanie

Poszukuje średniaka, okrągły kosz 12-15cm średnicy około 87-88dB

Pierwsze typy to:
MCA12RC
ER15RLY
Aurum Cantus AC-130F1

Oraz nurtuje mnie SATORI 13M

Grać będzie w 3 drogach na 2 x ER18RNX + średni + wysokie albo morel któryś, albo berylowo miedziany chińczyk lub jakiś SCAN

Jakieś pomysły macie ? z góry dzięki za pomoc.

Ostatnia edycja:
Nie myslałeś pójść w troche bardziej jakościowe głośniki na dół zamiast ER18RNX ?
Np. Usher 35A np (zagraja w closed z tego co opis wskazuje)

Z wymienionych przez Ciebie atakowałbym modnego ostatnio satori... ew Vifka NE123 (jak juz sie upierasz przy seasach er rnx - membrana by sie dobrze komponowała).

Seasy ER18RNX zostają, bardzo je lubię na dole pasma i dla mnie to naprawdę dobry głośnik ale na średnicy mdły, i już leżą na półce. Też o tej Vifie myślałem właśnie i chyba pójdę właśnie tą drogą :)

Ostatnia edycja:
Telenowele to wogóle super zjawisko pełne absurdów, pomijam już wszystkie pozakrywane loga i to ze bohaterowie niczym istoty z innej planety nie słuchają muzyki, radia i nie oglądaja tv jak wszyscy ludzie ale czasem widuje takie absurdy jak na przykład zupełny brak kolumn na planie a w szafce rtv stoi 5 klocków Av. Albo telewizor w przedpokoju na komodzie z butami.

co do gigantycznie grubych kabli zasilających , przeczytałem że recenzent je będzie wygrzewał , bo wtedy pojawi się jakość , ciekawe czy jak ktoś zbuduje dom z nową instalacją elektryczną to też będzie ją wygrzewał ? świat audioFILI jest chory.

To oni tak serio z tymi kablami? Przeczytałem wątek na szybko o myślałem, że to dla beki :)

Powrót