• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Napisałem na grupie "porady nagłośnieniowe" na FB, że Tonsile (kolumny, te z membraną bierną) to jazgot i żeby gość sprzedał póki są w dobrym stanie...

Zgadnijcie co się stało :D

Panowie, kto z projektujących płytki, mógłby mi przerobić pliki pho na gbr ?
A te pliki czymś się rzeczywiście różnią oprócz rozszerzenia? Oprócz Altium Designer w Kicad można by chyba przekonwertować,
jeżeli jest sens w ogóle. W GerbView można otworzyć *.PHO, wyeksportować do Pcbnew i z Pcbnew zapisać jako gbr.

Wywalili z grupy.

Nieee...
Nawtykali mi że jestem głuchy :D
Jakiś koleś wszedł na mój profil i zobaczył kolumny DIY, napisał że uwierzyłem w swoją nadludzką moc budowania kolumn i że wierzę w to że grają lepiej niż Tonsile projektowane przez inżynierów :D
Próbowałem tłumaczyć że Tonsile technicznie to przeszłość, ale się nie udało... jestem głuchy i muszę się podpierać pomiarami, a tylko głusi tak robią (to ich słowa) :D

Tonsilowcy to bardzo zamkniete srodowisko, wiekszosc to osoby z bardzo slaba wiedza na temat akustyki. Trzeba z nimi gadac bardzo delikatnie :)

Marian spoko są ludzie i ludziska niektórym nie wmówisz że białe to białe a czarne to czarne , dla takich to kwestia wiary a nie słuchu.

Mówi się że basistę słychać dopiero gdy przestanie grać...

...a absorbery gdy się je zdejmie ze ściany :D

Absorbery zapakowane na AS ;)

Nie było mnie dłuższy czas, czy ktoś wie co się stało z głośnikami Usher? wycofali się z produkcji głośników, wycofali się z rynku w Europie, polscy dystrybutorzy już Ushera nie sprzedają? Zaciekawiło mnie to, tymbardziej że wydawało się iż były dość popularne.

dobre pytanie. zapytach kolege z akkusa (charles? czy jako on tam mial)

wiem tylko tyle "nowych dostaw nie bedzie" i koniec!

Powrót