• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Tak jak pisze Marian. Doswiadczony stolarz zrobi to w pare godzin ( godzin pracy, nie godzin z rzedu ). Ale taki stolarz musial wczesniej wydac spory hajs na wyposazenie stolarni, a ze sprzet musi na siebie zarobic, to i koncowa cena uslugi nie bedzie oscylowala w cenie polowki z biedronki :) Nawet Łiskacza.

Policzcie sobie ile to musi kosztować w legalnej ze tak powiem stolarni. U mnie roboczogodzina 50 pln/netto do tego materiały. A i tak nie podjąłbym sie wykonać takiej "popierdółki" .

Dobrze wiem że to nie cena 1L z biedronki i świadomy tego jestem. Ale mam pewność że ktoś to wykona dobrze, tak dobrze jak by robił to dla Siebie.

Ale mam pewność że ktoś to wykona dobrze, tak dobrze jak by robił to dla Siebie.

No właśnie tej świadomości nie można mieć. Ufanie "fachofcom" z reguły źle się kończy. Drogo, długo i na odpierdol. Będziesz Pan zadowolony! Jedynie samemu można zrobić to jak należy.
No chyba że ma się swojego zaufanego fachowca a nie z forumowej łapanki.

Akurat chodzi o surowe wykończenie. Poklejone i wyfrezowane otwory. Same skrzynie. Myślę o projekcie z forum.
https://diyaudio.pl/showthread.php/...CX-T-10-200-8-PCX-(lub-PC)-projekt-by-Pawel-S

Jako monitory. Niestety ja nie mam warunków by je wykonać, a dla kogoś doświadczonego to kilka godzin pracy.

Może w jakimś sklepie będą w stanie dociąć formatki i tylko dać do wyfrezowania front, będzie tanio, potem jak nie masz ścisków, to klej + wkręty i gotowe, jak wyschnie można je usunąć.

Tylko pamiętaj, że położenie forniru na front z podfrezowaniem może się okazać nieestetyczne (wykonalne, ale pewnie też zależy od forniru), zaleca się najpierw fornirować, coś o tym wiem, bo najpierw miałem podfrezowania i potem fornir wyszedł "tak se".

Ostatnia edycja:
nik156,

jak byś chciał to mam do oddania gratis obudowy po moich mx-140, czyli STX AWX18cm + Seas 27TBFC\G. Musiał byś sobie dorobić jedynie front, bo pewnie głośniki z projektu Pawła pasować nie będą. Pudła z wiórówki 18mm oklejone HDF 3mm i pomalowane na biało. Stoją od kilku lat i zbierają kurz więc śmiało mogę je oddać. Jak by co pisz na PW.

Nie widzisz filmiku?

Miniaturki nie widzę, ale link widzę.

Dobry koleś.
Nie wiem jak to zrobił ale przy ostatnim pytaniu zanim odpowiedział, włączyłem generator i ustawiłem też dokładnie na 660Hz :) Czyli w sumie słyszę dobrze :razz:

...ale zapewne nie zgadł bym gdybym miał użyć do tego tylko słuchu.

Gościu jak by jeszcze umiał zmierzyć impedancje to robił by za JIg'a :D żarty żartami ale dla typa czapki z głów który z nas by nie chciał mieć takiego słuchu ;)

który z nas by nie chciał mieć takiego słuchu

Na pewien czas fajnie by było... a czy chciał bym mieć taki słuch na stałe, to raczej nie.
Taki słuch to zarazem przekleństwo.

Wyobraź sobie że masz mega strasznie wyczulony węch... do "używanego" toi toia już nie wejdziesz.

Powrót