• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Od przyszłego tygodnia ma być dostępny w sprzedaży nowy "tańszy" głośnik berylowy od SB Acoustics :)

Kroi się pod przenośne głośniczki, telefony, tablety, telewizory i laptopy, czyli praktycznie pod to co z "dobrym graniem" ma bardzo mało wspólnego.
Ze sporej grupy znajomych ponad 95% interesuje że tyko coś słychać, trzech coś więcej chciało, jeden ma jakieś uczciwsze audio, jeden soundbara i ostatni jakiś zestaw zabytków.

Niektórym to trzeba na siłę wepchnąć ^^
Z żoną tak miałem, używała do kompa takiej badziewnej wieżyczki sony, aż uszy bolały.
Kupiłem mimo sprzeciwu w miarę znośne 2.1 do kompa i nagle "słychać różnicę" ^^
Sony wyleciało do teściów i tam straszy.

Panowie, pobrałem nowego Eagla z autodesku, naskrobałem coś , wyłączyłem laptopa a po ponownym uruchomieniu nie widać warstwy unrouted -chociaż jest zaznaczona widoczność. ktoś sie spotkał z tym ? wersja 9.
w innym projekcie z example sa te linie, gdzie szukać przyczyny ?

pomogło wciśnięcie ratsnest...

Ostatnia edycja:
Jakby ktoś czekał na nowego tańszego beryla to już jest w sprzedaży SB Acoustics SB29BAC-C000-4 - 860 pln. Dosyć wysoka efektywność 92dB i siateczka ochronna kopułki podobna jak w Scan Speak`u.

Ostatnia edycja:
Panowie, pobrałem nowego Eagla z autodesku, naskrobałem coś , wyłączyłem laptopa a po ponownym uruchomieniu nie widać warstwy unrouted -chociaż jest zaznaczona widoczność. ktoś sie spotkał z tym ? wersja 9.
w innym projekcie z example sa te linie, gdzie szukać przyczyny ?

pomogło wciśnięcie ratsnest...

Jest coś ciekawego w tym nowszym Eagle? Ja się w zasadzie zatrzymałem na 5, bo na domowe potrzeby w sumie był niezły, od wersji 6 na pewno zmienił się format, bo na nim jeszcze robiłem, ale funkcjonalnie to samo, podobnie 7.

Powrót