Taka niemiła sytuacja
Warto obejrzeć

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tez tego nie lubilem i unikalemSzlifierek kątowych się nie tykam, Bocian przychodzi i mi pomaga gdy mam coś do zrobienia tym narzędziem.
a to dobre 10 lat temu przeciez byl na forum przypadek gotowej konstrukcji... gdzie wlasciciel skonczyl kolumny po dlugim czasie bo wlasnie pocial sobie palce taka szlifierka z tarcza do drewnaMój sąsiad kiedyś założył tarcze do drewna na szlifierkę kątową i odrzucił mu ją i przeciął sobie łydkę. Mało nie wykrwawił się na śmierć.
od zawsze robie to czyms!Tata mi opowiadał jak na kopalni w stolarni facet ręka odgarniał trociny z pod piły taśmowej która była włączona.
szwagier pracuje w firmie ktora produkuje puzle. na nocnej zmianie byl wypadek gdzie pracownikowi z dloni zrobilo puzle...Raz się zamachnął i popatrzył na swoją rękę której już nie miał. To mi tak utkwiło w głowie że zawsze z respektem i wielką ostrożnością podchodzę do mocnych maszyn.
wiele elektronarzedzi powinno miec zebzpieczenie przed takim wlaczeniem. z w/w szlifierek to tylko bosch ma takie zabezpieczenie
a jedyna osoba ktora znam, ktora zrobila sobie krzywde frezarka, jest kolega UKA
na szczescie tylko paznokcia stracil na palcu
w sumie to tez jedyna osoba ktora znam, ktora ŁAMIE frezy na frezarce recznej!![]()
Mi znowu kilka dni temu w pracy przy przebudowie dogładzarka pierścieni łosysk zmiażdżyła by prawą dłoń taki psikus bo zapomniałem przestawić maszyny z auto na manual ...
taka makite mam prywatnie w domu. nawet nie wiedzialem ze to maNie tylko Bosch.
Makita GA5030R posiada anty start.
Ciekawie organizm reaguje na otarcie się o poważne uszkodzenie ciała. Miałem ostatnio taki przypadek przy łupaniu klocków fiskarsem, wziąłem duży zamach bo klocek był sęczny i poskręcany. Siekiera trafiła tylko w jego krawędź i przeleciała mi między nogami z całą siłą. Poczułem tylko wiatrrównie niebezpieczne są ręczne narzędzia.
Większe piły, siekiery, siekieromłoty, noże