• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Super :thumbsup:
Dziękuję.

Jeszcze tylko jak byś mógł sprawdzić dla pewności, czy rozstaw otworów pod wkręty to 94mm czy 90,4mm ;)

Kurde, to się coś nie zgadza :)

4970_DAYTON-RS28A-4_2.jpg

Co mają wspólnego obudowy pasywne Streacom FC10 Alpha i zasilacze HDPLEX z audio? Jak budujesz kompa miniITX lub HTPC, który ma być cichy, mały to takie obudowy się wykorzystuje, tak jak kostki PICOPSU i zewnętrzne zasilacze. Tekst jest OK. ale zdjęcia komputerów to nieporozumienie.

Ostatnia edycja:
Co mają wspólnego obudowy pasywne Streacom FC10 Alpha i zasilacze HDPLEX z audio? Jak budujesz kompa miniITX lub HTPC, który ma być cichy, mały to takie obudowy się wykorzystuje, tak jak kostki PICOPSU i zewnętrzne zasilacze. Tekst jest OK. ale zdjęcia komputerów to nieporozumienie.

Serio ? Przeczytaj i obejrzyj te obrazki jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem :)

Po prostu nie wiedziałem, że w domu mam audiofilskie kompy ;). Poczekam też na wyselekcjonowane procesory dla audiofili o niskim THD! A może otworzę na jednym z forów nowy temat - mój audiofilski komp DIY :P.

Procek Intela z serii T 35W, do tego chłodzenie tower bez wentylatora bo spokojnie ogarnie.
W sumie T to każde chłodzenie ogarnie tak że będzie cicho.
Jakaś dobra karta, to może RME HDSPe Aio, albo któryś z DAC .3lite.
Kabli SATA można już dzisiaj nie stosować bo dyski NVMe są.

Na upartego można do muzy wziąć Supermicro a2sdi-2c-hln4f pasywnie chłodzona, do tego RME, zasilacz wbudowany w płytę.
A aby było koszernie, do zrobić baterię akumulatorów Li-Ion, do tego liniowy stabilizator 12V i zasilać z tego, czystym prądem.
Ewentualnie zamiast Li-Ion dwa akumulatory 12V AGM i liniowo z 24V grzać na 12V.

Normalnie full opcja, były też płyty thin ITX z wejściami DC od 10-19V, więc można podpiąć aku jak jest i miały podstawkę LGA, dla procków typu T i S.

Rozumiem wygląd i bajer, ale trochę to odlatuje w dzikie regiony.

Nie wspomnę że to dziwactwo ze zdjęcia powyżej to dziad wymyślił, raz że spokojnie mogli zamiast wiązki ATX i CPU, puścić 6-8 przewodów dedykowanym kablem, z jakimiś konkretnymi i bajeranckimi wtykami, a tak to odwalili druciarstwo jak w technikum na laborkach.
Brzydkie i prze komplikowane.

Ostatnia edycja:
Procesor audiofilskiego komputera proponowałbym zbudować na lampach. I to koniecznie triodach bo przecież pentoda jest be...

Na jesieni miałem trochę owoców pigwowca na krzewach, a nie mając na nie żadnego pomysłu postanowiłem zrobić zalewajke.
Owoce wypestkowałem i pokroiłem w kostkę, potem do słoików i zalałem:
0,7 litra Premium Bols Platinium 40%,
0,5 litra Żołądkowa Gorzka z miętą 34%,
0,1 litra Żołądkowa Gorzka z figą 34%.
Po 3 miesiącach zlałem.
Nabrało koloru i trochę cierpkie, ale idzie wypić. Jest diy? Jest.
8d17739ed4010ce54dc8a6a1be5f140f_1579095428.jpg

Powrót