• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spot forumowy 2020

Status
Ten wątek został zamknięty.
Moge napisac, ostatnio pisalem.
Aczkolwiek, to więcej przyszełów będzie - liczylem ze ktos ze stalej ekipy by wpadl.

Ale widac, beton ;p

W tym roku niestety terminu nie mogę zgrać.
Chętnie bym przyjechał. Zapewne będzie dobra impreza.

Jeśli nie ma konstrukcji którą dla potomnych mieliśmy zamiar wymodzić na spocie, to mogę udostępnić moje kolumny jako projekt forumowy.
Wystarczy dopieścić zwrotnice (tak jak rok temu z monitorkami na SB + Usher).
Myślę że nowe pomiary nie będą potrzebne, ale jak Luszti będzie chciał i mógł, to czemu nie (przydały by się pomiary z pochyloną obudową, filtr Daytona mógłby być wtedy łagodniejszy + lepsze zgranie fazowe).

Konstrukcja: podłogówki 2 way, BR.
Głośniki: Vifa NE 180 + Dayton RS28A + WG Visatona.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Marian ,jak wypada ta vifa według Ciebie pod względem satori ,bądź podstawowej wersji SB aluminiowej ?
Średnica ,bass?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie na temat...

Do Satori nie porównam, bo nie miałem.
SB aluminiowy i NRX gra na pewno niższym basem, ale za to wolniejszym.
Vifa NE nie schodzi zbyt nisko.
Średnie tony dobre, ale to już kwestia z czym i jak to połączymy.
Nie jest to głośnik uniwersalny.
Na pewno nie jest to głośnik do muzyki metalowe (mimo tego że mówi się o nim że jest szybki), a bardziej do Jazzowego plumkania i do takiego stylu muzycznego właśnie je zbudowałem.

Trzeba samemu posłuchać ;)

Jeśli nie ma konstrukcji którą dla potomnych mieliśmy zamiar wymodzić na spocie, to mogę udostępnić moje kolumny jako projekt forumowy.
Wystarczy dopieścić zwrotnice (tak jak rok temu z monitorkami na SB + Usher).
Myślę że nowe pomiary nie będą potrzebne, ale jak Luszti będzie chciał i mógł, to czemu nie (przydały by się pomiary z pochyloną obudową, filtr Daytona mógłby być wtedy łagodniejszy + lepsze zgranie fazowe).

Konstrukcja: podłogówki 2 way, BR.
Głośniki: Vifa NE 180 + Dayton RS28A + WG Visatona.

No i fajnie :) Sprzęt i elementy przywiozę a co z tego wyjdzie to się okaże :)

Pisalem do miejscowki.
Czekaja na nas. Poki co wszystko ;-)

Ludzie, jeszcze pare slotow ;-)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót