• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spot forumowy 2020

Status
Ten wątek został zamknięty.
Panowie do kiedy można się zadeklarować i wpłacić wpisowe?

Kombinuje czas żeby wpaść na zlot.

No i pytanie czy jak coś jesteście zainteresowani przywiezieniem modułów mono i stereo ICEPower do odsłuchu.

Kasa to nie problem tylko czas wygospodarować na wyjazd plus do pokonania 230km w jedną stronę ;)

W poprzednim roku zrobiłem 400km w jedną stronę. Chętnie bym powtórzył, niestety nie mam wolnego.

Ja się muszę wypisać. Okazuje się że komunia córki 5go września jednak się odbędzie. Nie mogli sobie innego weekendu wybrać :(
Oczywiście wpisowe pokrywam żeby nie było że Tomek będzie stratny.

O której jest obiad w piątek? Znaczy, na którą trzeba przyjechać?

W piątek obiad o 16 , kolacja po 20.
Pozostałe dni do dogadania na miejscu.

Piątek:
- obiad
Żurek i mielony

- kolacja
Placki ziemniaczane

Sobota:
- obiad
Jarzynowa i Karkowka

- kolacja
Spaghetti

Niedziela:
- obiad
Rosół i kotlet z ziemniakami

Śniadanie pewnie szwedzki stol.

Panowie, spot za kilka dni.
Może jakaś lista sprzętu?

Ja zabieram:
-kolumny Vifa/Dayton
-wzmacniacz Iamp200 + IPS7, IPS 9 oraz BOLT (jeśli nie ma sensu, bo tak naprawdę ten wzmacniacz jest bez obudowy, to napiszcie)
-absorbery, te co na AVS, min. 2 sztuki (pytanie czy ktoś przywiezie więcej?)
-laptop
-DAC Audioquest Dragonfly Black
-skrzynka piwa

Jeśli nie ma konstrukcji którą dla potomnych mieliśmy zamiar wymodzić na spocie, to mogę udostępnić moje kolumny jako projekt forumowy.
Wystarczy dopieścić zwrotnice (tak jak rok temu z monitorkami na SB + Usher).
Myślę że nowe pomiary nie będą potrzebne, ale jak Luszti będzie chciał i mógł, to czemu nie (przydały by się pomiary z pochyloną obudową, filtr Daytona mógłby być wtedy łagodniejszy + lepsze zgranie fazowe).

Konstrukcja: podłogówki 2 way, BR.
Głośniki: Vifa NE 180 + Dayton RS28A + WG Visatona.

Czy Dayton pasuje do tego WG Wisatona bez przeróbek.
Na tym zlocie mozna bedzie wjechać w pokój i tego posłuchać? Oraz ile za "wjazd" ewentualnie?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...

Do Satori nie porównam, bo nie miałem.
SB aluminiowy i NRX gra na pewno niższym basem, ale za to wolniejszym.
Vifa NE nie schodzi zbyt nisko.
Średnie tony dobre, ale to już kwestia z czym i jak to połączymy.
Nie jest to głośnik uniwersalny.
Na pewno nie jest to głośnik do muzyki metalowe (mimo tego że mówi się o nim że jest szybki), a bardziej do Jazzowego plumkania i do takiego stylu muzycznego właśnie je zbudowałem.

Trzeba samemu posłuchać ;)

Co bys proponował zamiast tej Vify na dół zeby miało wieksze pierdyknięcie? Niekoniecznie bardzo nisko ale tak żeby przy 50hz było już grubo?

Nie na temat...
ja jestem w tak czarnej dupie z finansami ze bym chetnie nie przyjechal, bo mam fuche...
ale mateo juz sie zglosil ze jedzie ze mna wiec trzeba ;)

Panowie, spot za kilka dni.
Może jakaś lista sprzętu?

Ja zabieram:
-kolumny Vifa/Dayton
-wzmacniacz Iamp200 + IPS7, IPS 9 oraz BOLT (jeśli nie ma sensu, bo tak naprawdę ten wzmacniacz jest bez obudowy, to napiszcie)
-absorbery, te co na AVS, min. 2 sztuki (pytanie czy ktoś przywiezie więcej?)
-laptop
-DAC Audioquest Dragonfly Black
-skrzynka piwa

- duże monitory przygotowane na AVS 2020 jako projekt forumowy - koncepcja, pomiary i zwrotnica LuSzti, moje rysunki - niebawem dokumentacja zawiśnie na forum :)
- wzmacniacz Krell S300i
- Musical Fidelity M6DAC
- DAC Audioquest Dragonfly Red (jak już Marcin bierze black, to chętni będą mogli sobie porównać)
- trochę kabli i ze 2 Tb muzyki we flac-ach (głównie jazz i muzyka poważna)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót