• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sprzęt caraudio do subaru legacy

a ogladales test?

Widziałem i powiem, że takim specjalistom to ja nie wierzę.

Co ja chciałbym przekazać to fakt, że zmiana napięcia w zakresie 13V do 16V daje różnicę pomiędzy 80W a 100W a to jest bardzo niewiele nawet nie warte wzmianki.

Dla Kowalskiego to wielka różnica i wygląda imponująco 100W a dla kogoś, kto uważał na lekcjach z elektrotechniki jest ona rzędu 0,5dB

Kiedyś miałem taki wzmacniacz Tonsil SPA-800MT. Grał świetnie:2x400W w impulsie. Kupiłem drugi i każdą kolumnę (basowy to był Isophon PSL265 a więc 10") podłączyłem w mostku i miałem 2x 800W w impulsie. I wiesz wcale nie było głośniej.

Dla ciekawości ten 10" to miał 180W RMS i spokojnie wytrzymywał mocowo.

widze ze chyba nie zrozumiales w czym tu jest problem...

te 100w jest mocno naciagane! o to mi chodzilo

od 2 lat nic nie montowalem wiec nie wiem co jest obecnie na rynku

wypytaj o glosniki audio system. nie testowalem a zachwalane
przegladajac allegro nic wiecej wartego uwagi nie widze

mozesz tez kupic tansza wersje tych glosnikow pod marka GMS

http://www.gms.pl/pl/_sp/157/
z wygladu identyko jak morel
macalem, ale nie bylo czasu na sluchanie
chwile sluchalem tego zestawu niedawno w aucie, ale nie na swojej muzyce. wlasciciel nie narzekal (nie slyszal maximo) wiec domyslam sie ze wielkich roznic w dzwieku nie bedzie

Czy ktos probowal wkoncu radia z tymi koncowkami 4*100 (czili okolo 4*40rms) ?
Zastanawiam sie czy w PIONEER MVH-280FD za okolo 400zl siedzi ta sama koncowka ?
Jak jest z jakoscia dzwieku przez te usb z tel androida AOA 2.0 ?
Czy sluchajac muzyki w tym trybie tel sie laduje ?
Sterowanie zmiany kawalkow z radia i tidala w androidzie chyba powinno chodzic ?

pioneer_m01_power-640x344.jpg
chyba jednak nie

- - - - - aktualizacja - - - - -

a nie - faktycznie siega 40w :D
ale w sony bylo solidne zasilanie. tutaj mamy zwykla kostke iso :/

witam czy wzmacniacz SONY XM-4045

Dane techniczne:
4 x 40w RMS
2 x 100w RMS
pociągnie bez problemów morel maximo 6.2 w przednich drzwiach i morel maximo 5.2 w tylnych drzwiach

Powrót