• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Śruby imbusowe M3,M4 do drewna

A temu, że musisz ...

Racja, same kłopoty z pazurkami. A więc wkręt Torx. Imho lepiej wygląda niż imbus, jest ich spory wybór, mają płaskie łby. Już kiedyś o tym pisałem, na szlifierce można dopasować średnicę łba a nawet jego grubość tak aby nie wystawał za bardzo z głośnika, potem lakierem czarny mat w aerozolu maluje się wszystko, bo i tak klucz delikatnie zarysuje co najwyżej wnętrze wkręta. Otwór: wierciłem otwór pod wkręt, następnie wkręcałem go w każdą dziurę kilka razy, aby się solidnie wyrobił, potem zalewałem otwór rzadkim lakierem kilka razy i czekałem jeden dzień aż wyschnie. W ten sposób powstało naprawdę mocne gniazdo i mimo wielokrotnego wykręcania zawsze trzymało i tak jest do dziś.

Nie wiem jaki macie problem z tymi "pazurkami"
Wypadaja jak sie wiele razy przykreca/wykreca. Mi tam to nie przeszkadza.
Trzeba rowno wbijac? Blad! Ja to "wciagam" wkrecajac srube i jest idealnie ;)

Powrót