• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sruby imbusowe - warszawa - gdzie

• Autor wątku Autor wątku 7masz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Hej,
Gdzie w warszawie moge kupić sruby imbusowe do przykreceniaglosników?
Sukalem w Leryou i Praktikerze i nie moglem znalezc.
Będe wdzieczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam w nowym 2008 roku
Krzysiek

Poszukaj w jakimś sklepie "metawowym" bądź składzie budowlanym.Leryo i Praktiker napewno nie będą mieli takich śrub.

Castorama. I nie szukaj, tylko poproś pracownika, żeby Ci powiedział, czy są, gdzie, co i jak :P

Jakby Cię interesowały czarne tylko nie z gwintem do drewna ale z gwintem metrycznym M4 (trzeb dać nakrętkę pazurkową czy jak to się tam nazywa) to można je kupić w Warszawie przy ul. Fieldorfa róg Ostrobramskiej.
( Jak byś jechał Ostrobramską od strony centrum to na skrzyżowaniu z Fieldorfa musisz zkręcić w prawo i jak jest przystanek autobusowy to tam jest wjazd do tego sklepu).
Jest tam naprawdę dobrze zaopatrzony sklep metalowy.
Ja osobiście tam kupiłem swoje śruby.
A jak byś chciał koniecznie z gwintem do drewna to w Akkusie mają ale cena jest kosmiczna...

mariuszb napisał:
Jakby Cię interesowały czarne tylko nie z gwintem do drewna ale z gwintem metrycznym M4 (trzeb dać nakrętkę pazurkową czy jak to się tam nazywa) to można je kupić w Warszawie przy ul. Fieldorfa róg Ostrobramskiej.
(A jak byś chciał koniecznie z gwintem do drewna to w Akkusie mają ale cena jest kosmiczna...
No wolalbym z gwintem do drewna - zdecydowanie mniej zabawy
W lokalnych metalowych (mieszkam na żoliborzu) też sprawdziłem - i nic - sa - ale po pierwsze srebrne (najwyzej przemaluje) po drugie z normalnym gwintem - a ja bym wolał wkręty do drewna.
Ma ktoś może jakieś propozycje?
z gory dzieki
7Masz

7masz, co Ty bredzisz, lepsze są ze zwykłym gwintem M4, a nie do drewna!

Kupujesz takie wbijane nakrętki, wbijasz i potem elegancko możesz w każdej chwili odkręcić głośnik

mariuszb napisał:
To ze znanych mi sklepów zostaje tylko AKKUS.
Mają swoją filię w Warszawie przy ul. Anielewicza 45/88
http://www.akkus.com.pl/index.php?styl=kategorie-szczegoly&grupa=osprzet&kat=wkrety&lang=pl&dh=dt
Anielewicza to nawet obok mnie.
Tyle że za kolce musiałbym wydać 36 zł - a to jakk na same wkrety "ciut" przy dużo ...
Może wysyłkowo? Przecież takie wkrety powinny mieć ceny groszowe.
Egh, może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?
POzdrawiam
7masz

W monacorze jest taniej, cena do przyjęcia chyba 50gr za wkręt.
7masz napisał:
Tyle że za kolce musiałbym wydać 36 zł - a to jakk na same wkrety "ciut" przy dużo ...
Co ? ILE ? :|
Ja za garść dałem chyba ze 3zł.

cudny90 napisał:
Kupowałem kiedyś 8 śrubek zapłaciłem 17gr (sic!

ale napewno nie za imbusy m5 czy m6 dlugosci 3-4cm :lol: ja u siebie za 16 sztuk razem z nakretkami dalem 8zl (m6 5cm dlugosci)

damiani napisał:
ale napewno nie za imbusy m5 czy m6 dlugosci 3-4cm :lol: ja u siebie za 16 sztuk razem z nakretkami dalem 8zl (m6 5cm dlugosci)
W warszawie? lub okolicy?
Bo wspomniany monakor to tez nie warszawa - tylko wroclaw.
Ale lipa z tą stolicą :mrgreen: heh
Caly czas mam nadzieje ze ktos napisze ze tu i tu są wkręty imbusowe na wage w warszawie, na ulicy ... :idea:
Pozdr
7Masz

damiani, kupowałem śruby imbusowe M5 długości 4cm :) 8 sztuk, zapłaciłem 17gr ! Aż mi się śmiać chciało :P A tanio, może dlatego, że to hurtownia.

A malowałem sprayem ;) Nie wyszło to idealnie, bo po paru przykręceniach/odkręceniach niszczy się lakier, proponuje co innego :) Chyba, że składasz kolumne i nie będziesz w bliskiej przyszłości niczego rozkręcał ;)

niemile mnie zaskoczyles ta cena :D wiedzialem ze w tym sklepie zdzieraja ale nie wiedzialem ze az tak bardzo...
a pomalowac mozna proszkowo :) wtedy odkrecanie nie straszne takiej powloce, co najwyzej moze sie lekko porysowac :)

Powrót