• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Statyw do wiertarki

Reakcji
9
Chciałbym kupić niedrogi statyw do ręcznej wiertarki. Może ktoś polecić jakiś porządny do 70zł?

Statywy do wiertarki to pomyłka. Większość ma takie luzy ze lepiej z ręki wywiercisz. A te lepsze kosztują prawie tyle co wiertarka kolumnowa np dedry wiec sam sobie odpowiedz na pytanie czy warto.

Za 70zł to niestety bez różnicy co kupisz.

Szukaj używanych starych solidnych statywów bosch/Black and Decker. Czasami można dorwać dobrą jakość za rozsądną cenę.

Ja proponuje wybrac sie na jakas gielde i kupic od busiarzy z wystawki stary i porzadny statyw. Mam taki Metabo i w porownaniu do tego co jest w sklepach, to cudo i malina.

Ostatnia edycja:
Mam cos takiego tylko kolor inny, ogólnie cos wywiercisz ale luzy ma straszne na wrzecionie. Lepiej czegos urzywanego poszukaj, ws15 albo inne tego typu. Stare ale konkretne

udało się wyrwać w dobrej cenie statyw proxxona

po wyczyszczeniu i smarowaniu chodzi bardzo dobrze, jednak mocowanie nie podchodzi pod mojego makteca bez udarowego ani pod miniszlifierkę proxxona, ktoś może polecić z czego wykonać redukcję 42,5 na 20,1 dla proxxona lub u kogo zamówić i jaką mala wiertarkę którą mógłbym w to zamocować ?

Mam cos takiego tylko kolor inny, ogólnie cos wywiercisz ale luzy ma straszne na wrzecionie. Lepiej czegos urzywanego poszukaj, ws15 albo inne tego typu. Stare ale konkretne

Tylko pamiętaj, że ta wiertarka to 110kg stali ;-) Nie każdy ma gdzie to postawić, a ruszać raczej się nie da za często ;-)

Tak w temacie, muszę poszukać w piwnicy, gdzieś mam walający się statyw z tych najprostszych, może komuś się przyda a ja zaliczę dobry uczynek ;-)

O ile znajdę to oddam za koszty wysyłki, poszukać jednak będę mógł dopiero jakoś na koniec tygodnia :-)

Szukając statywu doszedłem do wnioski że chyba lepiej kupić wiertarkę stołową których jest pełno na allegro. Którą możecie polecić do 300zł?

Panowie polećcie jakiś dobry statyw do wiertarki w cenie do 300zł

Zapoluję na używany.

Oprócz Porxxona jakie firmy jeszcze możesz polecić?

Powrót