• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

stk4048/4050

Reakcji
0
No teraz ja. Kupował ktoś te kostki w poltroniku, bo w porównaniu z cenami w olsztynie to jest 1/4 ceny. Są tanie i mam zamiar się skusić. Ale czy warto?

raczej nie.... ja szukam dojścia do sanyo i namierzam stk4241...... będzie drogie ale mam nadzieje że orginalne....

ten caly inter-chip to przekręt można spróbowac ale tam po odejsciu od lady juz rekalmacji nie przyjmują.

Nie sądze żeby w Inter Chipie mieli oryginalne kostki. Ja bym kupił podróbę... bo i tak można zapłacić 170zł i tak naprawdę niewiesz za co!!

Jesli podróba to nawet zdecydował bym sie na takową pod warunkime niskiej ceny i celowego obniżenia napiecia zasilania co by może udalo sie wycisnąc mniejszą moc za to zyskać na pewności. Odpowiednie chlodzienie wszystkiego tez na pewno by nie zaszkodziło.

Jest prosty sposób na sprawdzenie orginał czy podróba, tylko trzeba widzieć hybrydkę na oczy.

Kupiłem przysłali mi i z tyłu jest zielone a więc podróba jak zrobie, a myśle że do poniedziałku powinno być po testach. Zobaczym, ale jak spłonie to się wk..wie.

A jakie tafo masz zamiar dać? Jeżeli dasz rozsądne napięcie to kostka powinna długo pożyć!!!

Widze ze nas tu z olsztyna i okolic jest troche moze by sie kiedys spotkac mozna by było przy piwku

Trafo narazie testowe 2*27 120VA. Jak zadziała to mam zamiar dać 2*40 250VA na 4łomy. A piwko czemu nie. Tylko przed pierwszym bo wyjeżdżam na studia!

Właśnie siedze ichcę wlutować w płytke tego stk. I nasuwa mi się pytanie. Od której qwa strony liczy się nóżki. Niby patrząc od frontu czyli od napisu STK4048 to od lewej. Ale na schemacie montażowym już jest od prawej. HELP!

Sorry nie ta strona płytki kumam o co chodzi!!!Sorki.

[ Dodano: 2004-09-21, 22:50 ]
Układ zmontowany i na trafie 2*27V 120VA przy kondensatorach 10000u na gałąź jest spoko, układ działą bez podania sygnału radiator po 20 minutach chyba wogóle się nie nagrzał. Kostka ma zieloną płytke ale nie jest źle ciekawe co będzie jak dam mocniejsze trafo;)

Przed wczoraj zakupiłem STK4050II w cybor techu gdzie sprzedają 100% orginały!!.Cena 77zł.Kupiłęm to do wzmacniacza sharpa 2x200W 8R który pobiera tylko 1,5KW z sieci :).

najwiekszy bol to jest to ze podrobione stk4050 nie pusci pewnie 200W @4ohm bo sie zapiecze na miekko hehe - to sa moje obawy

a moze komus sie to udalo?? puscic z tej kostki 200W@4ohm ??

lizaczczio
To trafo 400W to na jeden kanal czy na dwa ? BO na jeden troche duzo a na dwa troche malo :D
Ile placiles za te kondensatory i na jakie napiecie dales ?

Powrót