przez 5 lat masz CO NAJMNIEJ jeden przedmiot w kazdym semestrze na ktorym zajmujesz sie TYLKO programowaniem....
jak juz mowilem to polczenie telekomunikacji z informatyka i programuje sie tu bardzo duzo ...tylko ze informatycy maja po kilka roznych jezykow programowania omawianych a my tluczemy tylko c++, a 4ty 5ty rok c# (kosztem godzin z innych jezykow programowania masz cos stricte komunikacyjnego), ... tak wiec..... tego nie ominiesz i tego jest duzo....
co innego reszta - przetwarzanie sygnałów , czy elektronika
tego jest bardzo malo ...hmm przez 5 lat z 5 przedmiotow max

... czyli po jednym w ROKU

(60h w ROKU).... i tak ..pobieznie... bo nie jestes konstruktorem elektroniki !
wlasnie szkoda ze w naszym szkolnictwie program sredniej z wyzsza sie ....baaaardzo malo pokrywa ....powstaly kierunki na uczelni, zapotrzebowanie wzroslo to i technika zrobili .. :/
jak interesujesz sie przetwarzaniem, elektorniką to idz na "elektronike i telekomunikacje" tam masz po kilka przedmiotow w kazdym semestrze stricte z tym zwiazanym....
Cholera to żeście mnie dobili - trzeba sie będzie wziąść za fizyke bo nie umiem nic ...
no ja zdawalem matme, fize i polski na starej maturze .... bez fizyki na swiadectwie maturalnym to bez szans na przyjecie......w pozniejszch latach (nowa matura) to ci pisalem ... min na 80% zdana rozszerzona fiza
heh fiza ciagnie sie tu od pierwszego semestru do samiutkiego konca
tak samo jak matma... i w sumie te dwa przedmioty to podstawa..... przewijaja sie na wiekszosci pozniejszych przedmiotow w roznych formach
na poczatku czysta matma i fizyka a potem przez reszte lat wykorzystujesz aparat matematyczny do opisu zjawisk fizycznych wykorzystywanych w rozego rodzaju transmisji np przy propagacji fali radiowej, fali swietlnej (dla nas akurat przy technikach swiatlowodowych)... i masa innych rzeczy, matma w pozniejszych semestrach to np przy omawianiu zlozonosci obliczeniowych, wszelkiej masci metod optymalizacji ...
i algorytmow do tego wykorzystywanych (no w koncu jakos trzeba policzyc co bedzie wydajniejsze, albo jakos ta "siec" zaprojektowac....)
a z wlasnego doswiadczenia to mi sie BARDZO przydalo technikum i zaoszczedzilem dzieki temu sporo czasu w pozniejszych latach przy przedmiotach technicznych
tak wiec wszystko przed toba