Nie, nie miałem tego głośnika ale czytałem trochę na jego temat i problemów z nim związanych.Panie Pietros,czy miał Pan głośnik GDN-17-208-SW?
Tak, wiem, że moc głośnika to tylko wytrzymałość termiczna cewki (i to tylko w określonych warunkach) i może się mieć nijak do tego co wytrzyma głośnik w naszej docelowej obudowie.bo przecież ma 200W,i co z tego?
Wiem, że 8 calowy głośnik nie służy do burzenia ścian, jednak widać że głośnik mechanicznie jest w stanie przyjąć jeszcze sporo mocy ale wtedy pojawiają się stuki.
Tylko, że w moim przypadku głośnikowi jeszcze daleko do osiągnięcia maksymalnego wychylenia.cewka uderza o nabiegunnik,głośnik szybko osiąga swoje maksymalne wychylenie
Gdybym rozbujał mojego stx jak na tym filmiku poniżej, to oprócz basu miałbym jeszcze piękną symfonię bliżej nieokreślonych stuków. Dodam, że te hałasy pojawiają się dużo szybciej przy mocnym i szybkim basie np. hardstyle. Postaram się jutro dodać film przedstawiający problem.
Może ktoś napisać jak gra SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP w porównaniu do SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC? Czy Helix DB Two byłby w stanie go sensownie zasilać?