Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
czy b-r w skierowany w ścianę i blisko ściany to błąd?
czy litraż netto znaczy - wświetle drewna obudowy?
czy mogę b-r przesunąć w dół dowolnie w ramach komory czy za każdą pozycją musi być nowy dobór?
Najmniejsza odległość ścian od końca portu musi być taka jak średnica portu.
Litraż netto to litraż po odjęciu objętości głośnika, wzmocnień, zwrotnicy itp.
Nie do końca rozumiem pytanie.
- czyli na litraż netto też odejmuję filce - czy wełnę też czy tego w praktyce się nie uwzgędnia?
kanał br w tym proj. jest pod mcx około 0,5cm - chcę go obniżyć tak żeby był w środku między mcx`em a dolną krawędzią obudowy - to coś zmienia?
https://diyaudio.pl/content.php/25-Wytlumianie-obudowy
Tak jak pisałem, minimalna odległość ścian od końca tunelu to jego średnica.
Obniżysz port to przybliżysz dolną ściankę do portu co może skutkować zmianą strojenia a niekiedy nawet świszczenie z portu.
Możesz obniżyć, pewnie różnicy nie usłyszysz (bo nie będziesz miał porównania).
Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest znacząca różnica w brzmieniu tej Zwrotnicy vs zwrotnicy Pawła S. ?
Witam. Czy moge prosić o dokładne oznaczenie na zdjeciu miejsc podłączenia wzmacniacza i głośników wraz z opisem polaryzacji. Będę wdzieczny. PozdrawiamMyślicie że to już masowe kopiowanie projektów czy jeszcze nie ??
![]()
Bardzo cieszy zainteresowanie - chodź z drugiej strony Mnie nie dziwi bo dostajemy ciekawe konstrukcje - grające ! - za ułamek ceny podobnych podpisanych dużą nazwą![]()
Ciekawa konstrukcja mocno na czasie jak wszystko dopiszę niedługo być może podzieli los powyższej![]()
- producent zaleca na FGX dać 16L - na początku projektu obudowa po po wnętrzu desek 16,2L
- Pan Marian na forum twierdzi że netto znaczy po odjęciu filcu, zwrotki itp. czyli zostaje dużo mniej (2/3 tego?
Więcej!
Jak do wiadra 20L włożysz cegłę, to ile wody nalejesz?
Też 20L?
- To gdzieś Ty ten woofer podłączyłPołączenie niskotonowego poprawione. Brzmienie dużo lepsze. Tak jak oczekiwałem.
Porównuje je do b&w 603 s1; unitra zg 25c; magnat mig ribbon 3. Wszystkie grają zdecydowanie lepiej. Nawet Philips od miniwieży za kilkadziesiąt pln gra przyjemniej.
I że Radyjko Babki gra lepiej niż te projekty ZapANajwyżych częstotliwości nie ma w ogóle. Bas jest jakiś nijaki czasem coś zamruczy ale bez dynamiki kompletnie
- To gdzieś Ty ten woofer podłączył....
Widzisz jakbyś się poddał to mogło się skończyć że:
I że Radyjko Babki gra lepiej niż te projekty ZapA![]()