Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W porównaniu do Radmora LS-10:
- cichsze (nieszczelne?)
- radmor gra "tłusto", mój dość sucho
- słaby bas w pewnych rejestrach, ale schodzi niżej co słyszę w pewnym szczególe Frozen Madonny
- że zwrotki głośniki są połączone bez lutowania kabelkami 2x1.5 - jak je montować skoro nie przechodzą przez dziury?
- słaby lut całej zwrotki?
.......Skręcić drucikiem to Sobie można bombki na choince
obudowa musi być szczelna i nie ma wibrować jak gra ... Jak dmucha i wibruje to znaczy że jest żle.
- cichsze (nieszczelne?)
- góra faktycznie detaliczna
- radmor gra "tłusto", mój dość sucho
- słaby bas w pewnych rejestrach, ale schodzi niżej co słyszę w pewnym szczególe Frozen Madonny
zamieszczałem wzmiankę o polaryzacji ... Powinna być zgodna we wszystkich 4 konfiguracjach. Dla pewności każdy wychwyci zmianę na słuch ( dziura w miejscu podziału )*Chwila, chyba polaryzacja tweetera jest odwrócona, czyli do masy podłącz jego plus.
Są tacy (nawet w świecie audio) którzy nie wiedzą o co chodzi z tą fazą (jak tego słuchać, jak wyłapać, czego ma być a czego nie, co się właściwie wtedy dzieje) więc o usłyszeniu kiedy jest podłączone poprawnie, nie ma mowy. Natomiast zgadzam się z tym, że niech każdy podłączy jak mu się podoba, bo to on tych kolumn będzie słuchał. Ciężko opisać dźwięk, bo każdy inaczej słyszy. Jeśli dobrze ustawimy sprzęt a pomieszczenie jest w miarę poprawne akustycznie, to różnica między połączeniem poprawnym a złym jest taka, że gdy podłączymy źle to dźwięk na froncie będzie "rozmyty", scena będzie delikatnie szersza i będziemy słyszeć "pseudo soround". Przy podłączeniu poprawnym dźwięk będzie bardziej w środku, zwarty, będzie miał więcej energii, instrumenty nie będą się zlewać, ogólny dźwięk będzie mniej denerwujący, "spokojniejszy". | ![]() |
Witam!
Waham sie między tymi obudowami 16l a obudowami 19l, wyższymi 1m wysokości. Porównywał je ktoś?? Z których jest więcej basu? Bo 16l jeszcze zmieszcze na półkach ale 19l to już nie ma szans i wole zrobić je jako podłogowe
Polaryzacji nie odwracałem.*Chwila, chyba polaryzacja tweetera jest odwrócona, czyli do masy podłącz jego plus.
czy może to powodować jakieś zakłócenia w odbiorze dźwięków