Nie rozumiem takiego rozwiązania? Słuchanie muzyki stereo z 4 kolumn?
Może źle się wyraziłem lub też moja wypowiedź źle została zrozumiana. Nie na 4 kolumnach muzyki stereo lecz wyjścia dodatkowego wzmacniacza na LM'ach mają być skierowane na zaciski "B". Nie chce likwidować fabrycznego wzmacniacza tylko dodatkowego LM'a podłączyć tak by jego wyjście było podłączone do wyjść "B" na tylnym panelu wzmacniacza.
Obawiam się że napięcie zasilania nie podejdzie po LM.
Nawet nie myślałem o tym by LM'a podłączać pod zasilanie fabrycznego trafa Technics'a. Trzeba "upchnąć" dodatkowe trafo do środka.
Lepiej wrzuć coś na elementach dyskretnych.
W swojej wypowiedzi wyżej pisałem o uniampie 150V2 od Irka, ale potrzeba na niego sporo miejsca i nie wiem czy tyle znajdę w tym wzmacniaczu.
We wzmacniaczu stereo jest jedna końcówka na 4 kolumny. Sądzę że tego kolega nie wiedział

(...)
Dokładnie zdaję sobie sprawę co mieści się wewnątrz tego Technics'a.

Znam to niemalże na pamięć. Mało tego, wiem nawet jak jest zbudowana taka hybryda.
Reklamuj ten głośnik ,miałem to samo,dawno temu ,przy mojej pierwszej konstrukcji(...)
Polutowałem jego końcówki, przyjmą to teraz na reklamację ?
Reasumując.
Żeby rozjaśnić nieco całą sytuację i pokazać mój zamysł wystarczy spojrzeć na fragment bloku wyjściowego wzmacniacza SU V500
Pozbywam się przekaźnika RL602 (niebieski prostokąt) oraz elementów zaznaczonych na czerwono jeśli będzie taka konieczność. Wyjścia wzmacniacza 2xLM3886 podłączam pod piny 3 i 4 usuniętego przekaźnika.
Dzięki takim zabiegom na zaciskach "A" mam oryginalny wzmacniacz z Technicsa a na zaciskach "B" dodatkowy wzmacniacz na LM3886. Sterowanie usuniętego przekaźnika czyli piny 5 i 6 wykorzystuję do sterowania włączaniem zasilania 230VAC dodatkowego transformatora (oczywiście przez przekaźnik). Dzięki takiemu zabiegowi dodatkowy wzmacniacz pracuje tylko wówczas gdy włączę kolumny "B".
Chcę wstawić dwie takie końcówki bo wyglądają bardzo pro
PS. Przy dość dużej głośności (3/4 pokrętła) niestety strzelają obie kolumny.