Panowie wątek został wydzielony i to wcale nie na moją prośbę. Nagle wiele osób ma żal, a wręcz pretensje, że nie chce wszystkim czegoś udowodnić. Sytuacja wydaje się wręcz abstrakcyjna.
Pomijając ten fakt tak jak powiedziałem, zrobię sobie najpierw testy we własnym towarzystwie, nie żeby udowadniać komuś coś na forum, ale żeby sprawdzić samego siebie. Ja nie mam powodu by oszukiwać siebie, więc potrzebuje trochę czasu i kogoś do pomocy, a z tym nie będę miał problemu.
Realia są takie, że część osób spaliłaby mnie najchętniej za ten wątek na stosie

Im dłużej nikt nie potrafi wyperswadować mi jak śmiem coś słyszeć i o tym napisać, tym gęstsza panuje atmosfera
Co, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie mojego podejścia spróbuje możliwie to uprościć
Pierwsze skrzypce w zestawie ma dla mnie źródło, wzmacniacz(ja zawsze sobie buduję integry), kolumny. Kolejność przypadkowa. Wszystko zrobione zgodnie ze sztuką stabilne, podparte pomiarami itd. Masy w urządzeniach koniecznie w gwiazdę. To jest mój punkt wyjścia. Jak wspomniałem lutuję przede wszystkim, sygnały, głośniki, testowałem też zalutowane zasilanie itd. Eliminujemy potencjalnie słabe / niesprawne połączenia. Kolejna sprawa to Interkonekt RCA koniecznie ekranowany, ekran połączony z jednej strony. Jeżeli jest w tym jakieś voodoo to przepraszam Was bardzo, ale możecie mi od razu konto usunąć

Jeżeli idzie o pozostałe elementy, których różnicę wychwytuje to za to nikogo nie zamierzam przepraszać. Jeszcze raz podkreślam, że nie zamierzałem nikomu niczego udowadniać i nie prosiłem się o ten wątek, słucham muzyki i bawię się elektroniką, kolumnami, czasem jakimiś pierdołami bo to lubię. Wszystkich wielce urażonych najmocniej przepraszam, możecie sobie nawet ten wątek skasować