• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub na Mivoc AWM 124

Reakcji
0
Szukam osoby, która ma wykonany subwoofer na głośniku Mivoc AWM 124. Chciałem zobaczyć, w jakiej obudowie najlepiej zagra. Wzmacniacz Matronix około 300 Wat.

lepiej poczekaj az ten panel bedizesz mial. i daj takie wymiary zeby mial powiedzmy po 1cm luzu

Z panelem tak jakoś wyszło, teraz go już nie będę wymieniał. Jeżeli obudowa ma mieć 45L to ile dodać na na panel(trafo i inne elementy zajmują przecież trochę miejsca, co z głośnikiem)oaz głośnik?

nigdy nie robiłem dodatkowych komór na panele - dużo litrów to zjada, pogarsza chłodzenie itd, a skoro ten matronix 600zł prawie kosztuje to powinien być szczelny.

z akcentem na powinien :lol:
nawet w irka panelu czasami cos lekko dmuchalo - ale to byl XXLS... :roll:

Trochę temat się rozjechał a moje pytania i wątpliwości dalej nie rozwiązane.
Jeżeli obudowa ma mieć 45L to ile dodać na na panel(trafo i inne elementy zajmują przecież trochę miejsca, co z głośnikiem)oraz głośnik?

Jeszcze jedno pytanie, obudowa z płyty wiórowej 18mm
Dawać wzmocnienia czy dawać płyty podwójnie (stabilna b.ciężka)?
Bas reflex z tej samej strony, co głośnik?

b-r gdzie chcesz
lepsze rezultaty daje cienka scianka + wzmocnienia
jak masz kase to mozesz tez polozyc maty bitumiczne - dziala!

Powrót