• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

subik pomocy

• Autor wątku Autor wątku cap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

cap

Reakcji
0
Potrzebuje pomocy w wyborze głośnika do suba w domu najlepiej takiego do 200zl i najlepiej jak by śmigał w obudowie br albo jakieś dwa po 4ohm tylko nie wiem czy da sie je tak podłączyć żeby miał 8 ohm ? Moze GDN 32/300/8SS

proponuje najpierw napisac czy chcesz suba do kina czy do muzyki - to dwa rozne swiaty, no i czym chcesz to napedzac

głośnik do 200zl

[ Dodano: 2008-03-21, 17:40 ]
sub ma być do muzyki

Mam monacora sph250CTC dwie cewki... do muzy sie sprawdzi rewelacyjnie... nie muli i z wykopem. Z wysyłką pójdzie nawet ponizej 200zł. Jak coś to na priva. W sklepach ceny nawet do 450zeta.

Re: subik pomocy

cap napisał:
Potrzebuje pomocy w wyborze głośnika do suba w domu najlepiej takiego do 200zl i najlepiej jak by śmigał w obudowie br albo jakieś dwa po 4ohm tylko nie wiem czy da sie je tak podłączyć żeby miał 8 ohm ? Moze GDN 32/300/8SS
Nieco nielogicznie to napisałeś ;]

Powiedz jakiego masz wzmaka.

do tego stx'a minimum to porzadny wzmak na tranzystorach 200W - na mniejszym po prostu nie zagra, membrana bedzie tylko latac jak szmata

a można zrobić jakiś wzmacniacz na 300w albo końcówki mocy i aktywna zwrotnice tak jak są robione do kina domowego suby ?

cap napisał:
Pawel S. to przekracza mój budżet
takie wzmaki kosztują niestety...

Jeśli do tego czegoś matrixowego z allegro dokupisz zasilacz, trafo , filtry i będziesz chciał to w jakąś budę wrzucić to dużo taniej niż gotowy panel nie wyjdzie.

cap, zacznijmy od tego ile masz kasy na całego suba.

500zl chyba ze coś przez święta dojdzie a jak bym to sam zrobił czyli filtr i zasilacz i końcówkę mocy sam :?: tylko potrzebuje schematy :cry:

a jak bym to sam zrobił czyli filtr i zasilacz i końcówkę mocy sam :?: tylko potrzebuje schematy :cry:
weź pod uwagę żę Irek bierze części w hurtowych ilościach i w hurtowych cenach, blache tnie laserem też w dobrej cenie i za równie dobre pieniądze proszkowo ją maluje. Jeśli będziesz składał nawet sam to biorąc pod uwagę żę części będziesz brał w detalu, płacił nie raz za wysyłkę itd to już dużo taniej jest zamówić samą elektronikę u Irka, bez panela jedynie - zapłacisz ok 100zł mniej...

a jakieś namiary na Irka mogę dostać ?
albo może głośnik 4ohm i wzmacniacz mono block od samochodu np.infinity i trafo

Mam do sprzedania holtona 200 przystosowanego do suba. Zasilacz i przedwzmacniacz produkcji irka. Jeśli będziesz zainteresowany to wal na priva.

Powrót