Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
subwoofer na głośniku 25/40/3 firmy tonsil czy się nada?
http://www.audio.lutuje.se/?2.2-i-3way-awx-mb,33
Pierwsza zwrotka pod same monitory (GDN15AWX), druga pod 3drogi (z tym samym gdnem na średnicy) w razie późniejszej chęci rozbudowy... Zamiast MB można dać klasyczny br...
Ale i tak nawet zmieniając litraż przy obudowie zamknietej nie jest takie SLP ja w tamtym poście chyba że win isd robi same błedy bo przy tym litrażu 35,4 litra ma dopiero przy 80hz 90db
hehe no właśnie chodzi o takie łubudubu ale nie wiem jaki litraż zastosować bo mi wychodzi w win isd 144 litry i bas refleks 10cm srednicy i 38cm długi a to doś duża może ktoś by zaproponował jakieś inne wymiary
no to tak zrobie mam nadzieje że będzie dobrze. Choć wykres w win isd wychodzi taki nierówny chyba że tak ma byc bo sie nie znam za bardzo .. a wytłumienie jakieś dać?
W tym przypadku nie ma to wiekszego znaczenia. Te 2-5 litrow nic nie zmieni.
Ja bym proponowal ok 50 litrow i strojenie 38-40Hz, ale lepiej zaczac od wiekszej (mozna zmniejszyc) i nizszego strojenia (zawsze mozna uciac rure)
---------- Post dodany o 16:31 ---------- Poprzedni post o 16:29 ----------
A wzmacniacza nawet nie bede komentowal - elektroda jak nic!
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.