c7 i c9 ma taka sama wartosc wiec bez roznicy a jesli chodzi o polaryzacje to jest ok. co do tych rezystorow to chyba mam jakies zwidy.... otoz jeden rezystor ma okolo 66k ;| a kod paskowy wskazuje 10 ohm .... nie potrafie tego zrozumiec. juz szukam drugiego 10 ohm i proboje ponownie odpalic
Edit: po zmianie rezystora uruchomieniowego napiecie stale na wyjsiu jest niestabilne i wacha sie w granicach -1,5mV do nawet okolo +3,5mV. Wiem, ze jest to malo niepokojace(wielkosc napiecia) tylko nie wiem czy powinno byc stabilne czy takie odchyly to nic powaznego ??
[ Dodano: 2009-12-05, 18:09 ]
krecenie potencjometrem nic nie zmienia, brak napieca na Re a na wyjsciu wachania miedzy napieciem ujemnym i dodatnim(chwile ujemne, chwile dodatnie) o niskiej wartosci ktora czas podskoczy ponad 10mV ale zazwyczaj jest to w granicach 3-5 mV i caly czas skacze bez przerwy. Rezystory 10 ohm wpiete w zasilacz. Czy to one moga byc powodem ze nie da sie ustawic pradu spoczynkowego ??( poniewaz plynie przez nie za maly prad? rezystory sa 0.125W)