Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Cały czas chodzi mi o sytuację siecówka-listwa-scieciówka i tą pętle mas...irek napisał:To wymien cale okablowanie w budynku w ktorym mieszkasz.
To jak mam się zabezpieczyć jak przewód z 300V stałego odlutuje się/odpadnie na obudowę?irek napisał:Od zawsze w home-audio nie stosuje sie bolca uziemiajacego bo takowego nie ma w instalacji domowej.
Tylko że testu abx nikt podobno nie wygrał, więc co, nie ma różnicy w dźwięku między wzmacniaczami?irek napisał:To wlasnie tylko ten test jako jedyny potrafi wydobyc roznice.
kombo napisał:To jak mam się zabezpieczyć jak przewód z 300V stałego odlutuje się/odpadnie na obudowę?
kombo napisał:Tylko że testu abx nikt podobno nie wygrał, więc co, nie ma różnicy w dźwięku między wzmacniaczami?
kombo napisał:To jak mam się zabezpieczyć jak przewód z 300V stałego odlutuje się/odpadnie na obudowę?
Oj nie martw sie, wywali.Manstaff11 napisał:W tym przypadku i tak Ci nie zadziała zabezpieczenie różnicowo-prądowe, bo nie będzie różnicy między prądami w przewodzie fazowym i neutralnym.
irek napisał:Ja uwazam ze miedzy wzmacniaczami nie ma znaczacej roznicy i ze to nie jest ogniwo nad ktorym nalezaloby sie jakos specjalnie meczyc. Kolumny i nagranie maja najwieksze znaczenie.
Nie wiem czy zapoznałeś się z zasadami tego testu... Tam możesz słuchać ile czasu chcesz, a poziomy głośności mają być wyrównane. Nie wiem także gdzie słyszałeś o "wygranych" testach abx przez audiofilów, jak chcesz to podrzuć im ten link: http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?s=&threadid=18815 - 10tys$ jest do wzięcia. Reszta rzeczy do poczytania tutaj- http://xyzpawel.blogspot.com/irek napisał:kombo napisał:Tylko że testu abx nikt podobno nie wygrał, więc co, nie ma różnicy w dźwięku między wzmacniaczami?
To masz zle informacie...
irek napisał:kombo napisał:Teraz wszystkie klocki mają 3 bolcowe gniazda. A nawet w diy też muszę użyć 3 bolcowych jak mam wzmacniacz lampowy i zlampizowane źródło
A kto powiedzial ze ten bolec jest do czegokolwiek w srodku podlaczony?kombo napisał:A to w takim razie co to jest?
Raczej powiedziałbym "audiofilski", bo profesjonalny to mi się kojarzy ze studiem lub estradą :razz:irek napisał:To jest akurat wysokiej klasy sprzet zaliczany do sprzetu profesjonalnego
irek napisał:A o roznice brzmieniowe to pytaj Yoshiego to on pisze ze je slyszy. Wiec warto byloby go sprawdzic czy by przeszedl test ABX.
kombo napisał:Raczej powiedziałbym "audiofilski", bo profesjonalny to mi się kojarzy ze studiem lub estradą :razz:
Yoshi_80 napisał:Skoro Irek nie wierzy w to, że można słyszeć róznice w brzmieniu wzmacniaczy to jest hipokrytą lub ma gumowe ucho.
irek napisał:Juz raz Yoshi oceniles wzmacniacz na nieznanych Ci kolumnach okablowaniu i utworze muzycznym. To zdyskwalifikowalo Cie dozywotnio jako recenzenta odsluchowego.
irek napisał:Wzmacniacze porownujemu tylko miedzy soba w tych samych warunkach sluchanie calkiem innego nieznanego systemu i wypowiadanie sie ze to akurat wzmacniacz decyduje o jego brzmieniu jest idiotyczne.
Nie przeszkadza tylko uważam, że jest to nieobiektywny test. Pytanie można postawić też tak, dlaczebo abx miałby być tym najbardziej obiektywnym? Co w nim takiego jest, że bezwzględnie decytuje o tym czy słychać różnicę czy nie. Jakie warunki musza być spełnione poza tym, że słuchacz nie wie jaki aktualnie sprzet mu gra. Przecież to jest zupełnie idiotyczne zeby test polegał na sprawdzaniu sluchacza i jego zdolności do rozróżnienia sprżetu a nie sprawdzaniu sprzętu.irek napisał:Jak widac na widok testu ABX nagle przeszla Ci ochota do porownan. To typowe, slysze jak mam ochote ale jak inni mnie sprawdzaja to sie zamykam w sobie i nie slysze..
Yoshi_80 napisał:Twierdzenie, że tylko kolumny należy ulepszać bo one mają decydujacy wpływ na brzmienie a cała reszta nie uważam za kompletie głupie.