Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
oscylacyjny lub oscylacyjno wibracyjny. Chodź są bardzo podobne.skok mimosrodowy czy oscylacyjny
duża rozbieżność, przede wszystkim jeśli chodzi o cenę. Indasa wydaje się być rozsądną relacją cena/jakość.papiery firmowe/indasa, festo, 3.m itd
weź z regulacją i 5 mm.,
Moim zdaniem lepiej 3mm.ma byc 3-5mm??
Też od niedawna posiadam Metabo SXE 450 TurboTec z regulacją oscylacji (2,8 i 6,2mm) ale nie testowałem jeszcze na lakierze. Do mdf, forniru maszynka super.ja kupilem metabo i zadowolony jestem
Widzę, ze stary post ale może jeszcze nie kupiłeś. Z tanich szlifierek to chyba warto minimum AEG EX 150E. Na tańsze szkoda kasy.a co myslicie o BOSH pex 300ae? http://allegro.pl/szlifierka-mimosro...571391426.html
lub SKIL 7460 AA http://allegro.pl/skil-7460-aa-szlif...545154094.html
tego skilla bym odpuścił, ma parę fajny bajerów ale nie wygląda zbyt poręcznie, nie znalazłem możliwości podłączenia odsysacza a to byłby duży minus.
Bardzo dobry ruch z zakupem maszyny z tarczą 150mm.
bardzo dobry ten gex, super sprawa, posiadam i jestem zadowolony. Co do polerowania to już gorzej, ja przy wysokich połyskach stosuje polerkę, koszt może nie za duży (200- 300zł) a jako urządzenie dużo lepsze niż mimośrodówka.
To oczywiste, że polerką orbitalną uzyska się wyższy połysk w niższym czasie, co nie oznacza że "budżetowo" nie da się wykorzystać do tego mimośrodówki
3M zielony + czarna gąbka + 3M żółty + futerko i można się przeglądać w lakierze (ale żyleta to to nie jest);-)
Trochę za chudo przed samą polerką, powierzchnia powinna być wykończona min. 2500 a najlepiej 3000-4000 3M.Dodatkowo szlifowanie robiłem papierem 1500,
Przed usuwaniem tego typu dziurek poprzez szlifowanie trzeba pamiętać aby była wystarczająca ilość warstw (grubość) lakieruBiałe kropki/dziurki w lakierze to kwestia niedokładnego wyszlifowania/lakierowania jako,
Trochę za chudo przed samą polerką, powierzchnia powinna być wykończona min. 2500 a najlepiej 3000-4000 3M.
Przed usuwaniem tego typu dziurek poprzez szlifowanie trzeba pamiętać aby była wystarczająca ilość warstw (grubość) lakieru
Jaki to lakier?
Nie można, a raczej nie jest to zalecane i bardzo pracochłonne. Rozumiem że Chodzi Ci o Fareclę G3, pisz całymi nazwami ponieważ nie wszyscy będą wiedzieli o co chodzi.Używając grubszej pasty na start (G3) spokojnie można kończyć na 1500 imho.
Rozumiem że chodzi Ci o zielony korek? Czyli pasta Fast Cut, jest to obecnie agresywna pasta, zalecana w pierwszym etapie polerowanie także z powodzeniem wystarczy.Po trizact P3000 od 3M to już nawet zielony 3M będzie chyba za gruby,
Nie można, a raczej nie jest to zalecane i bardzo pracochłonne. Rozumiem że Chodzi Ci o Fareclę G3, pisz całymi nazwami ponieważ nie wszyscy będą wiedzieli o co chodzi.
Rozumiem że chodzi Ci o zielony korek? Czyli pasta Fast Cut, jest to obecnie agresywna pasta, zalecana w pierwszym etapie polerowanie także z powodzeniem wystarczy.
Ale jak wbijesz G3 wyskakuje poducent gier planszowych.. ale nie chodzi o to aby się spierać, widzę że dobrze orientujesz się w temacie a niektórzy wcale a chcieliby skorzystać z rady to pełne nazwy będą łatwiejsze dla nich. Sam dostałem parę razy opier papier za wrzucanie linków nie takich jak trzeba.Przecież wpisując w google "pasta polerska G3" wyskakuje tylko jeden produkt ;-) No ale tak, chodziło o Fareclę.
Dokładnie tak. Warsztaty w więkoszości kończą na P2000 bo wyższe gradacje krążków są drogie i ich na nie nie stać.Co do samej polerki to dla większości ludzi wystarczy spokojnie polerka jedynie pastą Fast Cut Plus po uprzednim szlifowaniu papierem 2000, nawet większość warsztatów lakierniczych na tym poprzestaje z tego co wiem.
Masz rację. 3M wciśnię Ci wszystko nawet Trizack 5000 który nie znajduje zastosowania.Wiadomo, według materiałów 3M powinniśmy stosować szlifowanie do gradacji 2000 papierem + dwustopniowy trizact (15zł za każdy krążek) + 3 stopniową polerkę (120zł za każdą pastę) + wosk (też koło 100zł za butle), tylko kto będzie tyle wydawał na materiały do polerowania w warunkach diy ? ;-)
wystarczy spokojnie polerka jedynie pastą Fast Cut Plus po uprzednim szlifowaniu papierem 2000,
Możesz założyć wątek o polerkach i polerowaniu.Może wydzielić temat polerowanie itp..?