Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ma ktoś może ciekawy pomysł na obudowę do subwoofera na GDN-22-140-8-SCX? Szukam natchnienia i zastanawiam się, jaka budę zrobić, by nie był to najzwyklejszy sześcian a coś ciekawego. Obudowa ok 30l myślę. Rozważam mniej więcej takie wzorce...
Tu też moje pytanie, w przypadku głośnika albo BR skierowanego w podłoże jaką należałoby zastosować minimalną wysokość kolców/nóżek itp od podłoża. Coś mi się o uszy obiło by było to co najmniej tyle, ile średnica BR, ale czy słusznie myślę to nie wiem.
Ja właśnie też się boję najbardziej problemów ze zwrotnicą. Bo nie wiem jak bardzo się zmieni charakterystyka z głośników ze zwrotnicą do typowego 3-waya. Chciałbym żeby te dwa elementy górne były regulowane. W sumie mógłbym sam zaprojektować zwrotnicę, tylko nie mam żadnego doświadczenia i bym zrobił jeszcze jakąś kichę. A boje się inwestować w głośniki, które w pełni nie wykorzystam.
Jedyny projekt wzorowany na Focal Utopia który znalazłem (Cyclop Troelsa): http://www.troelsgravesen.dk/cyclop.htm
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.