Witajcie

Nowy na forum nie jestem, ale dopiero teraz się zarejestrowałem. Śledzę wątki o monitorach na SCX i PJ oraz innych, ale z ciekawości zajrzałem tu

projekt bardzo mnie zainteresował i mam w związku z tym kilka pytań.
Pierwsze dość głupie.
1. Element zaznaczony na rysunku czerwoną elipsą to pełna deska, czy to tylko rodzaj usztywnienia i ma jakiś przelot do "pudła" poniżej? Wydaje mi się że to właśnie pełna deska, ale wolę się upewnić
2. Czy autor mógłby zrobić filmik poglądowy jak to mniej więcej gra? z czym to porównać? Tak, wiem z filmu nic nie wywnioskuję, od razu pomyślicie "kolejny głąb co ocenia jakość zestawu z filmików na YT", a więc nie oceniam tylko patrzę i pozwala mi się to obyć wizualnie z projektem
3. Będzie to moje pierwsze DIY (dużo czasu wolnego w wakacje) i co do tego też mam małe pytanie

początkowo szykowałem się na SCX i PJ, jako monitorki ( bo w sumie takowych potrzebuję, ze względu na ilość miejsca w przyszłym pokoju na studiach ), ale gdzieś przeczytałem, że pod odświeżoną wersję STX trzeba by odświeżyć zwrotnicę i trzeba czekać, tylko zgubiłem ten wątek i nie wiem co dalej z tym. Jak idą prace nad nią? Broń Boże nie chcę poganiać tu nikogo, orientacyjnie pytam

Jednak ten projekt by mi też pasował i może bym go zrobił i zostawił w domu i później zmajstrował monitorki, albo bym wziął te jakbym znalazł miejsce w pokoju

polecacie ten zestaw? jak z pracą w dole pasma i górą? Muzyka jakiej słucham to klubowa w dużej mierze dance, gdzie potrzebowałbym fajne zejście, lecz słucham też HH i innych rodzajów ( DJ z zamiłowania ). Napęd to Pioneer A-616

Co byście mi doradzili? Czekać na odświeżenie zwrotki do monitorków, czy może zaryzykować ten zestaw i później coś z nim zrobić? Mam mętlik w głowie i sam już nie wiem a zapał do pracy ogromny
4. Ostatnie pytanie (ale Was meczę). Chodzi mi o zwrotnicę, czy ktoś mógłby zrobić wzór płytki do nadruku, ew. czy ktoś składa takowe i jaki byłby koszt robocizny w związku z ich wykonaniem? Wiem, ze Paweł S. składa, ale patrząc na to jak bardzo ma napięty grafik, nie wiem czy by znalazł czas, a swoich sił chętnie bym spróbował, tylko właśnie brak wzoru nadruku
Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi na te głupie pytania. Wiem, że nie przepadacie za tym jak laik wam zawraca głowę bo mu trzeba wszystko wyłożyć jak w szkole, ale nie znam nikogo prawie kto byłby zainteresowany pomocą w tej sprawie

Koniec mojego wywodu

Miłego dnia
link przy wstawieniu przez forum nie działał, więc pozwoliłem sobie wkleić goły, z góry przepraszam moderatora
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f83652e4e87dffab.html