• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Dobrze powiedziane z tymi wymiarami frontu.

Co do 2.5way, to nie uważasz że przesadzasz? kolejny który ma jakieś roszczenia, daj palec to będą chcieli rękę.

Ale z tym się nie do końca zgodzę, chłopak zapytał się czy projekt będzie kontynuowany, choćby w dalszej przyszłości a nie od razu go wymagał, mógł nie wiedzieć jak ma się sprawa więc nie przesadzajmy już z tym oskarżaniem każdego o roszczenia :) atmosfera jest lekko napięta nie ma jej co dodatkowo podsycać, lepiej przemilczeć :)

Dokładnie, trochę mnie dziwi tu podejście osób, nie wiem, mam wszystkim wysyłać kartki na Wielkanoc, może na rękach nosić, ewentualnie zwracać się jak do króla "Wasza wysoka myśl konstruktorsko"? ;) :flapper:
Przecież nie mam nigdzie roszczeń żadnych, a tu od razu oskarżenia. Strasznie to do siebie bierzecie, albo się podlizujecie sobie wzajemnie :lol: :D

//down @waloos
Dokładnie, przecież staram się i myślę, że jestem miły to od razu ktoś rzuca jakieś nonsensowne oskarżenia i dolewa nie potrzebnie oliwy do ognia :)

Ostatnia edycja:
Dokładnie, trochę mnie dziwi tu podejście osób, nie wiem, mam wszystkim wysyłać kartki na Wielkanoc, może na rękach nosić, ewentualnie zwracać się jak do króla "Wasza wysoka myśl konstruktorsko"?
Przecież nie mam nigdzie roszczeń żadnych, a tu od razu oskarżenia. Strasznie to do siebie bierzecie, albo się podlizujecie sobie wzajemnie

Nie przesadzałbym znów też w tą stronę, po prostu szanujmy się wszyscy nawzajem, bądźmy mili a będzie dobrze :) Na tym bym skończył ten temat.

4. Ostatnie pytanie (ale Was meczę). Chodzi mi o zwrotnicę, czy ktoś mógłby zrobić wzór płytki do nadruku, ew. czy ktoś składa takowe i jaki byłby koszt robocizny w związku z ich wykonaniem? Wiem, ze Paweł S. składa, ale patrząc na to jak bardzo ma napięty grafik, nie wiem czy by znalazł czas, a swoich sił chętnie bym spróbował, tylko właśnie brak wzoru nadruku
czesci zamowione. plytka bedzie ;)

obudowe zaczne robic jutro. plyty okazaly sie baaardzo krzywe :/

3 - nie wiem czy ktokolwiek pracuje nad nową zwrotką do 14 SCX.
jak ktos kupi glosniki...

Mam też pomysł na trochę droższy projekt na forum na zagranicznych głośnikach - koszt za głośniki ok 500zł.
zdradzisz cos? :D

Wczoraj miałem okazję słuchać tego projektu, nie będę głęboko opisywał całości bo nie o to chodzi chce tylko powiedzieć jedno: to nie jest tani substytut serii AWX, białe STXy są 2x tańsze od AWXów i chyba tyle samo gorsze;)

Myślę, że wiele osób tak kombinuje z kinem, w końcu gra to z tyłu głowy i się człowiek zastanawia czy warto budować coś równie dobrego jak fronty, czy trochę oszczędzić ;)
To chociaż powiedz jak wypada ten tweeter przy metalowym SEAS'ie, zupełnie inne granie?

kgmq62lbr8f88rcyiptw_1370081329.jpg

prosze ;)

Witam, panowie mam zamiar złożyć kolumny według tego projektu i mam pytanko jaki wzmacniacz do 300zł dobrać do tych głośników? Czy coś pokroju Yamaha ax 500 będzie ok?

Dzięki panowie kupię któryś ze wzmacniaczy co mi podaliście i biorę się za skrzynie. Myślę że sobie poradzę bo to mój pierwszy raz kiedy własnoręcznie będę budował kolumny xD Najbardziej przeraża mnie konstrukcja zwrotnicy bo nigdy nie miałem z tym styczności, szkoda że nie można kupić gotowych :)

W obudowie masz dużo miejsca i zwrotnicę możesz zrobić na dużej płytce/ kawałku panelu podłogowego lub czymkolwiek do czego będziesz mógł przymocować części zwrotnicy. połączysz to na "pająka" i wcale nie będzie gorsza niż zgrabnie złożona na małej płytce PCB.

Najbardziej przeraża mnie konstrukcja zwrotnicy bo nigdy nie miałem z tym styczności,

Ty nic nie musisz konstruować, to zrobiłem ja :) Ty musisz jedynie połączyć zgodnie ze schematem parę (nie dużo, spis zakupów z Polinka jest w wątku) elementów. Jak masz z tym problem, zgłoś się do Pawła lub Dolphina, za odpowiednią opłatą ktoś Ci te zwrotki złoży.

Powrót