• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

pochwale się moją wersją tego projektu ;) to moja pierwsza konstrukcja i zabawa z DIY - zachowana pojemność dla FG.X i rozkład głośników na przednim panelu
okleina to orzech amerykański i skaj na panelu przednim

a tak się to prezentuje:

Co jest położone na fornir ?

2 warstwy lakieru półmat - domalux bezzapachowy. Bałem się trochę tego lakierowania zwłaszcza że była to dla mnie nowość i malowałem pędzlem ale nie widać żadnych zacieków itp. wygląda według mnie naprawdę dobrze - jestem zadowolony z efektu. Ten lakier jest jak woda i jak się go dobrze rozprowadzi to wychodzi ładna, gładka powierzchnia.

dzięki za słowa uznania - naprawdę robiłem to pierwszy raz ale do każdej czynności mocno się przygotowywałem teoretycznie ;) budowa kolumn trwała ponad 2 miechy
ale to dlatego że wymyśliłem sobie wygląd jak na fotkach wyżej. W drewnie nie pracuje ale byłem kiedyś modelarzem więc jak się liczy to niech będzie ;)
Wygląd kolumn po prostu musi cieszyć oko bo stanowią według mnie ozdobę salonu czy pokoju! :)

pochwale się moją wersją tego projektu ;) to moja pierwsza konstrukcja i zabawa z DIY - zachowana pojemność dla FG.X i rozkład głośników na przednim panelu
okleina to orzech amerykański i skaj na panelu przednim

a tak się to prezentuje:

Załóż temat w gotowych konstrukcjach, ostatnio mało ludzie dodają a każda gotowa konstrukcja opisana na forum nawet z projektu to dobry przykład dla młodych ze się da...

Załóż temat w gotowych konstrukcjach, ostatnio mało ludzie dodają a każda gotowa konstrukcja opisana na forum nawet z projektu to dobry przykład dla młodych ze się da...

spoko założę...tylko najpierw muszę ogarnąć mały remont mieszkania - po weekendzie majowym powinno się coś pojawić :)

Witam serdecznie.

Mam pytanie dotyczące kondensatora w 6,8uF w torze głośnika wysokotonowego. Czy zamiast proponowanych tutaj 250V można zastosować MKT 6,8uF 160V ? 250V nie ma w tej chwili w Polinku.... Czy może coś innego z oferty tego sklepu?

Witam.

Szukam zestawu dla siebie. Najbardziej odpowiadają mi właśnie te kolumny. Pytanie z mojej strony jest takie czym je zasilić. Jaki wzmacniacz stereo ? Jakiej mocy ? Może być rotel ra 840 ?? Z góry dzięnki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Witam to moja propozycja na głośnikach Fgx&pcx

Witam to moja propozycja na głośnikach Fgx&pcx

6h5ejnqsbfvz8xalia1z_1422395845.jpg
[/url][/IMG]

- - - - - aktualizacja - - - - -

Może napisze kilka słów o brzmieniu bo mam bezpośrednie porównanie do moim poprzednich kolumn czyli Heco Victa 301
Zestaw gra z Pionieer sx-20+Pionieer Pds 702 kabel RCA Audioquest Perforamnce oraz kable głośnikowe Profigold
Lusztiaki graja bardzo miękkim i całkiem nisko schodzącym basem.Bardzo ładna i plastyczna średnica. Heco troszeczke lepiej radzą sobie z przestrzennością.

Zakładajcie nowe wątki ! Tutaj na pewno nie będzie tak łatwo znaleźć tych zdjęć za kilka tygodni.. zawalą kolejnymi postami i lipa bedzie

Obudowy wykonane z mdf 19mm
Ponieważ mój Tata jest mechanikiem i akurat malował jakis samochód to padła decyzja ,ze odpuszczamy fornir i malujemy lakierem.
2 warstwy Podkładu i 3 warstwy lakieru z palety Volksvwagena :)

Wzorowałem sie trochę na Pylonach Pearl Monitor

Moja druga pasja to fotografia wiec zrobię kilka zdjęć w warunkach studyjnych. Będzie lepszy efekt bo na białej ścianie troszkę się wszystko zlało.

oryginalny który był w komplecie delikatnie go zmodyfikowałem, zeby złapał mi wymiar pcx-a
Frezarka Maktec mt-372

Powrót