• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ta030wa07 + fw146 + seas l22rn4xp lub dayton rs225 - projekt by raven1985

HDS to juź doś drogi tweeter. Może jakaś Vifa z nowej serii? Albo tani SB Acoustics? Zdaje się, że ok 110zł za SBA.

Vifa DX25, XT25, 27TBFC/G, tego nigdy nie zniosą z rynku... :P Tylko nie wiem, czy chciałbym na tym zestaw :P

np SB26STC :) baaardzo podobny do wavecora :) i kosztuje tyle samo.

Ostatnia edycja:
07 miał licencje na zabijanie a ten SB to wygląda mi na popierdółkę a nie kilera ;)
Z SB poniżej RDC bym nie schodził .
Mają ciekawą metalową kopułkę ale też prawie 2 stówy i nie wiadomo jak z dostępnością .

Ciekawie jest ta nowa vifa .
Vify NE25 czy seas 22... teraz jest na topie ;)

Pytanie czy znajdzie się ktoś kto ma pozostałe głośniki lub będzie chciał to kupić .
Zmiana kopułki to raczej nie więcej niż kilka dni pracy bo reszta zostanie po staremu .

Ciekawie jest ta nowa vifa .
Vify NE25 czy seas 22... teraz jest na topie

Pytanie czy znajdzie się ktoś kto ma pozostałe głośniki lub będzie chciał to kupić .
Zmiana kopułki to raczej nie więcej niż kilka dni pracy bo reszta zostanie po staremu .

Jak już wcześniej pisałem robię już obudowy do tego zestawu, więc byłbym skłonny kupić głośniki. Jednak po zamieszaniu z wavecorem zaczął mi chodzić po głowie inny projekt - Scan Speak D2608/91300 (HDS tw) + Usher 8948a, cenowo wychodzi podobnie.
Raven możesz napisać który z nich jest lepszy

Jednak po zamieszaniu z wavecorem zaczął mi chodzić po głowie inny projekt
Każdy ma swoje zdanie, więc powiem swoje. Na twoim miejscu brałbym 3 drogi. Z dwóch powodów: 3 drogi grają pełniejszym basem, a FW146 po dwóch latach doświadczeń z nim w domu nadal mi się podoba.

Ostatnia edycja:
Tak
Nie bedzie dostępny
Jakis problem z dystrybutorem
Podobno akustyk powiedział to samo

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale po co kombinować?
Wrzuccie na gorze wstęge founteka 1.0
Bedzie swietny zestaw 3 drozny za nie duża kase

Wrzuccie na gorze wstęge founteka 1.0
tak, tak tak!
Mam w domu L22RNX/P, Founteka 146 w obudowach, mógłbym po świętach dokupić wstęgi. Tylko ktoś musiałby to jakoś u mnie w domu pomierzyć :(
Jakby ktoś udostępnił jakieś basowce typu L22rn4xp, daytona to możnaby zrobić kilka wersji, tylko trzeba by nieco zmniejszyć objętość budy, bo w otwór raczej spokojnie wejdą.

Nie na temat...
Tylu chętnych na zestawy, ale browara autorowi na AS nie ma komu postawić a już nie mówię o tym, żeby w ogóle się zestaw na forum pokazał... :lol:

Powrót