• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ta030wa07 + fw146 + seas l22rn4xp lub dayton rs225 - projekt by raven1985

No wlasnie, nie da sie zadowolic wszystkich. Niektorzy niecierpia dzwieku tarcia styropianu, mi on zupelnie nie przeszkadza, ale jak slysze skrzypienie stali przy np ostrzeniu noza, albo skrobanie nozem lub widelcem po talerzu, to mi mozg rozwala. Zaloze sie, ze z glosnikami jest podobnie. Mamy w mozgu zakodowane pewne dzwieki, ktorych nie trawimy. Niektore glosniki moga je eksponowac, a inne wrecz tlumic. Dlatego trzeba szukac i znalesc to co sie nam najlepiej podoba.

No wlasnie, nie da sie zadowolic wszystkich. Niektorzy niecierpia dzwieku tarcia styropianu, mi on zupelnie nie przeszkadza, ale jak slysze skrzypienie stali przy np ostrzeniu noza, albo skrobanie nozem lub widelcem po talerzu, to mi mozg rozwala. Zaloze sie, ze z glosnikami jest podobnie. Mamy w mozgu zakodowane pewne dzwieki, ktorych nie trawimy. Niektore glosniki moga je eksponowac, a inne wrecz tlumic. Dlatego trzeba szukac i znalesc to co sie nam najlepiej podoba.

Podpisuję się pod tym rękoma i nogami :)
Mnie doprowadza do furii jak ktoś "głaszcze" folię strecz :bored:

Ostatnia edycja:
Nie dam rady chyba tyle rzeczy naraz ogarnąć .
Wole zrobić 2 w miarę dopracowane niż 3 byle jakie ;)

Nie dam rady chyba tyle rzeczy naraz ogarnąć .
Wole zrobić 2 w miarę dopracowane niż 3 byle jakie ;)

Jasne zaden porblem to byla tylko propozycja , jestem za zeby to zrobic raz a porzadnie :biggrin: czekam na efekty bo to zetawienie mnie interesuje moze bedzie kiedys okazja posluchac ;)

PM życzenie spełnione ;)

m34k0fefqaxfrdyx3c42_1418927095.jpg

W sumie to się stęskniłem ;)

Już ost miałem na nie ochotę ale nieźle poszły z allegro, a teraz to na bank będę musiał ich spróbować, tylko niestety nie koniecznie w tym projekcie

dxt to będzie wyzwanie .
To co się stało z charką przy takim rozmieszczeniu głośnika to są jakieś jaja :(
2 pułapki żeby to wyprostować trzeba.

raven1985 grają dobrze ale zbierają lanie od moich kolumn :P

Jak trochę osłucham postaram się obiektywnie je ocenić, aczkolwiek juz wiem ze w tej cenie rewelacja :)

PS. Kolumny Ravena, wzmak ravena....

Mógłbyś napisać coś nt obudowy? MDF gotowy/jakaś płyta czy lakierowałeś na czarno? Bardzo ładne wyszły.

Powrót