• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tania 16 (szesnastka ;)

i po co sie tu spuszczac i przezywac ze nie ma sie kasy, w kółko tylko o jedym.... juz brak slow na was przeciez te ceny sa normalne za 1000zl masz focala ale wiem sory stx rulezz i kazdy sie podnieca glosnikiem za 70zl bo nie slyszal niczego nawet za 800zl ludzie opanujcie sie z tym narzekaniem, skany ktore dal TatoTurbo bardzo mi sie przydaly

No juz bez przesady za 100E czyli 400zl mamy dobrej klasy 2 woofery + 2 tweetery, to nie sa jakies kosmiczne ceny, nawet jak na to forum.

ale nawet nie chodzi o to że ktoś nie może kasy nazbierać na jakiś tam system,
po prostu nie każdy chce wkładać pare kpln w audio w wozie po to aby wstać rano i zobaczyć brak szyb i nie tylko...
Pozatym jeśli ktoś spędza w wozie 1h dziennie to też raczej nie uśmiecha się mu wydawać na CA 2 kpln ...
ja np wogóle nie czuje takiej potrzeby,
kase wole wydawać na domowe audio lub filharmonie:)

Ja tez uwazam, ze pakowanie niewiadomo jak duzych pieniedzy w car-audio mija sie z celem, ale za zestaw na fronty jestem w stanie zaplacil max wlasnie te wspomniane 400zl.

jadąć do roboty :)
pozatym skoro większość osób robi HA na tvm to jakoś nie można się spodziewać nie wiadomo czego w CA...

odswieze troche temat i dodam swoje propozycje... w troche przystepniejszej cenie

Vifa A16WG-09-04 - w audiocomponents 26.26E
http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=5&f=6

Peerless C165IP (830513) - w polsce ok 250zl, rok temu z audiocomponents wyszedl ok 150zl. glosniki sa wlasnoscia kolegi i graja w duecie z NDT-53. jedynym minusem tych glosnikow jest brak wyraznego kick-basu (drzwi niewytlumione) a pozatym sa naprawde ok
http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=42
a ponizej kilka real foto

img00140un.jpg

img00172fz.jpg

img00186cn.jpg

Kajman, mozesz troche opisac?? mam jedna sztuke D20NC ale jakos nie mialem czasu go do czegos podlaczyc.
za 100E (z audiocomponents) byloby nawet warto. masz moze do nich schemat zwrotnicy??

Schematu nie mam, kupiłem wieele lat temu kpl, wygłuszone drzwi i byłem zachwycony :) Wtedy płaciłem własnie 400-600zł za kpl, zwrotki mi zrobiono lokalnie.

Powrót