Ja tej miarki w ogole nie uzywam, tylko tak orientacyjnie. Dokladny pomiar robie rozwijana miarka od zeba pily do culagi. Nic nowego pod sloncem 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nie rozumiem :???: przykładasz miarkę do zęba dosuwasz culage do miary, sprawdzasz jeszcze jak jest z tyłu tarczy (ew. poprawiasz) stopujesz i już masz to się kilkanaście sekund robi i praktycznie zero wysiłku przy tym (nawet umysłowego)tak jest mi szybciej niż miałbym od razu metrówką się męczyć
Też tak robię, całkiem nieźle to wychodzi jeśli chodzi o dokładność.Ja tej miarki w ogole nie uzywam, tylko tak orientacyjnie. Dokladny pomiar robie rozwijana miarka od zeba pily do culagi. Nic nowego pod sloncem
Epsilon, zainteresuj się Makita MLT100
PM jak wygląda kwestia stabilności tego stołu na kółkach? nie przesuwa się to?Moja maszyne do rzniecia desek w koncu zabudowalem w stolik. Piekne to to nie jest ale dziala doskonale. Przy okazji usunelem boczny wozek, zamocowalem grube i solidne poszerzenie stolu, zamiast kawalka blachy jak w oryginale. Dorobilem prowizoryczny system odciagania wiorow na spodzie pily i przy okazji zmontowalem uniwersalny stol, przypominajacy stolik Konrada.
PM jak wygląda kwestia stabilności tego stołu na kółkach? nie przesuwa się to?