• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tanie cd vintage

Panowie tylko, ktory z tych odtwarzaczy był przez was używany i możecie cos o nim powoedziec?
Bo znaleźć w necie informacje i dostępne modele moze kazdy

Mam sony CDP-315 w stanie idealnym, wlasciwie jak nowy. Pilot jeszcze zafoliowany. Cena okazyjna nie bedzie ale takich sztuk wlasciwie sie nie trafia.

mam Marantza CD60 na TDA1541 w zasadzie to Philips ,tylko ładniejszy choć taki http://www.dutchaudioclassics.nl/philips_cd850_cdplayer/ jest ładniejszy, te odtwarzacze zadziwiają jakością napędu, już pisałem że czyta płyty których w kompie nie da się odtworzyć. Swego mocno przerobiłem, choć w oryginalnej wersji zagrał dużo lepiej od cdp 591 Sonego, myślę że warto brać te sprzęty pod uwagę.

Filipy na tda to gdzieś zawsze w podświadomości mi kołatały.

Chyba to będzie mój kierunek.

Ja miałem Philips CD 471 i grało to całkiem fajnie. Nawet niedawno dawałem ofertę w ogłoszeniach ale nie było chętnych. Na Alle ceny jakieś kosmiczne... Swojego oddałem za 80zł.

Laser jest do kupienia.
Gdzie?
Co do cd polecam Maratza CD.. no wałasnie,ja mam CD62 (napęd Philipsa CDM4) ale myslę,że i CD42,CD52 a CD72 http://allegro.pl/marantz-cd72-i5284445995.html to na pewno zagra bardzo,bardzo przyjemnie.Jeśli chodzi o MD to po co Ci to?Sony zaprzestało produkcji a cyfrowe rejestratory dżwięku tak po podawanych przez producentów parametrach oferują to samo.Chyba,ze masz mnóstwo nagranych MD;ale jeżeli uparłes sie to może md walkman a nie stacjonarny (jakość ta sama a szersze zastosowanie)

Lubię MD no i kilka ich jeszcze mam.

Co do MD walkman to noże od razu discman ;)

Podłącze się do tematu jeśli można.
Sam chciałbym sobie sprawić dobry CD ( pod względem - cena/jakość ), nie chcę wydawać dużo. Chodzi mi o to żeby kupić taki model, który będzie czytał wszystkie płyty, mam bardzo dużą kolekcję oryginałów ale chciałbym żeby również bezproblemowo radził sobie z CD-R a najlepiej z CD-RW. Druga ważna sprawa, żeby cały mechanizm w razie awarii jak przyjdzie mi go wymienić był łatwo dostępny no i dobrej jakości. Marantz CD60 przyznam że w cenie jakiej jest obecnie na allegro to sporo za drogo dla mnie - 700 zł? Ile powinien kosztować tak realnie ten model?

CD60 za 700zł? za swego dałem 200zł. popatrz na CD40 lub 50, te same bebechy tam siedzą co w 60ce.

Powrót