• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TDA 7294V

Reakcji
0
Czy ktoś może mi powiedzieć co oznacza to "V" na końcu. Mam zamiar zakupić 2 układy w AVT tylko czy jest jakaś różnica pomiędzy "V" a bez "V"...

V to sposob montazu - vertical czyli w pionie (nozki i obodowa), jest tez wersja lezaca - H jak horizontal. to tyle... Zreszta w nocie katalogowej jest napisane to co ja napisalem...

'S' oznacza że kostka może pracować rownolegle w celu obinżenia impedancji obciążenia i teroteycznie przy połączeniu równoległym 2 ukl. uzyskujemy 2x większą moc. Napięcie podczas pracy jest wyższe i może wynosić +-45V dodatkowo wykorzystane są 3 wyprowadzenia układu.

pozdrawiam!

O ile dobrze pamiętam to kolejną róznicą jest montaż nózek 5 i 12(lub 11) w jednej wersji są one zwarte do zasilania w innej nie.
Pamietam że napewno jest ta różnica ale szukałem i nie mogę znaleźć notki o tym.

pozdro

To fakt - mialem taka 1 sztuke - poszla z dymem - byl to kit AVT bodajze 2153... Tee nozki sa czasem polaczone do '-' zasilania poprzez strukture ukladu a na tej plytce poloczone byly do '+' zasilania - przy pierwszym uruchomieniu mialem fajerwerki ;) Potem nie ryzykowalem i po prostu te nieuzywane nozki wylamalem...

Powrót