• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

• Autor wątku Autor wątku irek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pawel S. napisał:
ARN 226
od dolu. wiginasz nozki pod katem 90 stopni, odcinasz nadmiar i lutujesz do sciezki

Jakoś nie rozumiem poproszę Irka o foto może ma, składam już wzmaka i mam problem mam potencjometry z trzema nóżkami a na płytce jest sześć otworów a może w złe potencjometry zakupiłem?

Aha może w sklepie wymienią, transformator dać toroidalny tak ? Pawel S., chyba kupię tego ARN 226 , a jeszcze spytam jaki radiator to tego w przystępnej cenie bo ten A5352 kosztuje 30zł :cry: :shock:

A mógłby mi ktos podac wymiary płytki po wydrukowaniu, do tego suba z pojedynczym TDA???

[ Dodano: 2010-01-29, 22:38 ]
Bo po wydrukowaniu chyba mi sie nie zgadza ten wymiar? Robie w programie Inskape, potem transportuje do Adobe Reader. Bo z tamtego programu nie chce mi isc wydruk :sad:

Pawell_17 napisał:
transformator dać toroidalny tak ?
dowolny byle napiecia i moc byly wystarczajace
Pawell_17 napisał:
jaki radiator to tego w przystępnej cenie bo ten A5352 kosztuje 30zł
to zalezy gdzie kupujesz. czasami zdaza sie kupic cos taniej na allegro
http://www.allegro.pl/item873952935_radiator_aluminiowy_profil_a_5723_07_78x70x35mm.html z jednym TDA powinien sobie poradzic
http://www.allegro.pl/item873784411_radiator_aluminiowy_profil_a_5724_07_124x70x35mm.html a ten juz na 2 powinien starczyc
http://www.allegro.pl/item879899242_radiator_aluminiowy_165x96x35_duzy_promocja.html ten jest tez w bardzo rozsadnej cenie

damiani napisał:
na stronie glownej forum masz wzor plytki w pdf, wystarczy wydrukowac
trzeba tylko zazaczyc brak skalowania marginesow

Dzięki Pawel S.,kabel zasilający lepiej zrobić na stałe, czy może lepiej taki z wtykiem jak w kompie ?a jeszcze spytam na bezpiecznik zwłoczny musi być oprawka jakaś i jak podłączyć bezpiecznik? bo z tym jeszcze nie miałem styczności

To kupię te z bezpiecznikiem od razu jak coś, ale jak to podłączyć jeśli mógłby mi ktoś napisać albo narysować :?:

Pawell_17, a widziales zdjecia?
tam masz 3 zlacza. to na gorze to uziemienie i laczysz to z obudowa
pozostale 2 podlaczasz do trafa. bezpiecznik juz jest wbudowany

Na górze uziemienie a gdzie + gdzie - ? a jeszcze spytam w sklepie gostek dał mi kondensator ceramiczny 47nF a na zdjęciu jest poliestrowy (taki prostokątny) czy mogę zamiast poliestrowego dać ceramiczny czy raczej nie ? Czy mógłby mi ktoś na PW napisać jak podłączyć trafo?

Pawell_17 napisał:
kondensator ceramiczny 47nF a na zdjęciu jest poliestrowy (taki prostokątny) czy mogę zamiast poliestrowego dać ceramiczny czy raczej nie ?

Mozesz go wlutowac, wszystko bedzie dzialac.

Pawell_17 napisał:
ale nie wiem jak do wzmaka podłączyć jeszcze 4 kable (2x24) 2 niebieskie i 2 czarne ?

Spinasz ze sobą jeden czarny i jeden niebieski i powstaje Ci GND, pozostałe wolne czarny i niebieski to +24 i -24

Powrót