• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tonsil wraca do gry :)

Zaraz, czegoś tu nie rozumiem.

Nie wiem czego tu nie rozumiesz:

Kupiłem parę GDWT 12-19/100 podłączyłem na prowizorycznej zwrotnicy coś mówię nie gra tak samo. zapiąłem sprzęt pomiarowy a jeden głośnik ma idealną charakterystykę ( nawet ładniejszą niż deklaruje producent) zaś drugi góry i doliny.

Zrobię pomiary to pokaże.

cofam moją poprzednią wypowiedź o charce jednego głośnika lepszej niż deklarował producent ( wyszła równa ale po mojej korekcji zwrotnicą )

Zapewne po wysłaniu do producenta otrzmasz odpowiedź że Twój system pomiarowy jest amatorski i nie może być podstawą do reklamacji :)

siły nie mam i nerwów mi szkoda na odsyłanie itp....

użyję ich może do jakiś grilowych kolumn kiedyś kiedyś, po kilku kieliszkach nie będę zwracał uwagi że grają różnie :)

Z moich doświadczeń największą zgodność z parametrami podawanymi przez producenta i ich powtarzalność mają głośniki Wavecor.
To bardzo ciekawe - kiedyś dostałem do pomiarów głośniki od Pawła i dobrze, że na głośniku był napisany model bo ni cholery nie pasował do tego co podaje producent.

Powrót