magnetycznej i chyba wysokością cewki
przenoszenia (wg katalogu) i nie jestem pewien czy był
Ten nowszy (GDN 17/40) teoretycznie powinien pracować
Nie żeby coś, tak tylko zapytam, Skąd to wiesz? To wszystko Twoje przypuszczenia tak?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
magnetycznej i chyba wysokością cewki
przenoszenia (wg katalogu) i nie jestem pewien czy był
Ten nowszy (GDN 17/40) teoretycznie powinien pracować
A ja mam pytanie natury technicznej. Jakim klejem na tym filmie oni kleją tą obudowę? Czy to jest jakiś termotopliwy że tak od razu "łapie"? Ja na co dzień pracuję z takim klejem ale skrzynki bym tym nie skleił. Chyba że mają jakieś specjalne.
Przykładanych "na oko" już po założeniu frontu - nawet ja robiąc w domu przykleiłbym te klocki dwuetapowo przed przyłożeniem, żeby zrobić to równo. Nie to żeby to miało znaczenie funkcjonalne, ale hmm, mi byłoby wstyd tak pi razy drzwi.Klej to pewnie typowy PVA, czyli wikolowy. To, ze pozniej przenosza obudowe trzymajac za fronty, to raczej zasluga malych klockow, klejonych na klej termotopliwy.
Przykładanych "na oko" już po założeniu frontu - nawet ja robiąc w domu przykleiłbym te klocki dwuetapowo przed przyłożeniem, żeby zrobić to równo. Nie to żeby to miało znaczenie funkcjonalne, ale hmm, mi byłoby wstyd tak pi razy drzwi.
To, że jest okrągła dziura na froncie nie świadczy o tym, że za tą dziurką znajduje się rezonator Helmholtza, równie dobrze może to być właśnie "tor półfalowy".
To, że jest okrągła dziura na froncie nie świadczy o tym, że za tą dziurką znajduje się rezonator Helmholtza, równie dobrze może to być właśnie "tor półfalowy".
Krzychu, to skomplikowany temat, naprawde![]()
Ale jaki to by miało sens, skoro wylot nie jest przy krawędzi? BR można pacnąć byle gdzie, a wylot toru tam, gdzie tor się kończy - zwykle przy ściance. No chyba, że chcieli estetykę zachować większą. Mimo wszystko, mam wrażenie, że to jednak BR + TL, czyli chyba to o czym Pogromca wyżej pisze...
Ale ja nic takiego nie twierdzęNie wszystkie TLki wyglądają jak ta jedyna, którą zrobiłeś.
Nie żeby coś, tak tylko zapytam, Skąd to wiesz? To wszystko Twoje przypuszczenia tak?
To zupełnie inne konstrukcje.
Oparte na innych przetwornikach , każdy midwoofer w osobnej komorze z innym strojeniem .
Jedynie co to rozmieszczenie głośników zbliżone.
Ale borys nie Ty jedyny budowałeś podobne zestawy do tych co TONSIL.
uff, szkoda gadac, kupowane gdwk zawsze mialy takie rozstrzaly ze glowa boli - teraz nie wiem ale mam nadzieje ze sprawdzaja jakosc tego co produkuja.