• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tonsil wraca do gry :)

Hm. Przeglądając ten temat były wypowiedzi nt tego sklepu. Przeglądając joemonster, rzucił mi się w oko ten filmik, więc wrzuciłem go tutaj jako ciekawostka.

Myślałem że to redaktorzy uwagi albo wydział w11 z tvn szukali przestępstw gospodarczych. Pewnie jakby spytali o zgodę dziadek by się zgodził na filmik, dla niego to reklama :D nie wiem jaki sens tego ukrywania:D

http://www.e-tonsil.pl/index.php?p85,gdwk-9-120
GDWK 9/120 wg specyfikacji ma 94dB efektywnosci
bawie sie zwrotnica pod ten glosnik i o dziwo zabraklo mi efektywnosci!
GDM i GDN graja glosniej...
na szybkiego podlaczylem GDWK PC. no i trzeba go przyciszac

wniosek?
albo bubla mam, albo ktos tu ladnie klamie

Raczej bubla. Moje gdwk 10/80/26 maja 93db, slychac i widac w pomiarach ich skutecznosc :)

w takim razie wyszla partia bubli?
bo wlasciciem ma drugiego grajacego tak samo

teraz mam podlaczonego wavecora o efektywnosci 89dB i jest OK
czyli ten tonsil ma ok 87-88dB!

Powiem tak: gdwk 9/120 ma pojedynczy magnes i mala tubke. Sama tubka niewiele podbije efektywnosc, a jeden magnes przy kopulce to za malo. Moj gdwk 10/80/26 jest wyraznie glosniejszy od gdwk 10/80/19, ktory ma jeden magnes. Wiec jesli chcesy ogarnac te glosniki kopulka tonsila to proponuje 10/80/26, ma tez szersze pasmo i nizszy rezonans.

http://www.e-tonsil.pl/index.php?p85,gdwk-9-120
GDWK 9/120 wg specyfikacji ma 94dB efektywnosci
bawie sie zwrotnica pod ten glosnik i o dziwo zabraklo mi efektywnosci!
GDM i GDN graja glosniej...
na szybkiego podlaczylem GDWK PC. no i trzeba go przyciszac ;)

wniosek?
albo bubla mam, albo ktos tu ladnie klamie

Kiedy kupiony i gdzie? Ma kopułkę z pianki czy z tkaniny? Powinien mieć 94 db powyżej 5 kHz - może zbyt niska filtracja . Jak wygląda SPL na pomiarach?

Powrót