• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tonsil wraca do gry :)

No i co z tymi hi endowymi tonsilami ? Były już jakieś recenzje ? Ktoś tego słuchał, coś wiadomo ?

Wlasnie chyba nic, poskakali, piorka nastroszyli i cisza. Nie ma ich nawet w sklepie online, chyba ze to taki hajend, ze mozna go kupic tylko w specjalnym super miejscu glosnikowych hajendow.

Czyli tak jak przypuszczałem, nadmiernie nadmuchany balonik z którego własnie uszło powietrze, ale zrobił swoje. Ludzie znów wychwalali Tonsila pod niebiosa i zachwycali się tą konstrukcją widmo której nikt postronny i w miarę obiektywny nie miał szans posłuchać. Tak na prawdę nie wiadomo czy to w ogóle i jak gra czy może jest tylko ładnym meblem z masą głośników i odpowiednio dorobioną historią.

Jakby coś z tego miało być to kolumny by już grały i byliby tacy co ich słuchali. W końcu to tylko kolumny a nie prom kosmiczny, w parę miesięcy można zrobić hi end zupełnie od zera samemu strugając coś gdzieś w garażu lub szopie a co dopiero gdy ma się zaplecze.

Ostatnia edycja:
W Tonsilu chyba nawet jeden inżynier się nie ostał więc kto miał im zrobić tego hajenda?

Ten ich ostatni hajend wygląda jakby wyszedł spod ręki kogoś kto pierwszy raz w życiu zabrał się za zrobienie kolumn.

Najciekawsze prototypowe konstrukcje powstały za czasów TLC.

Piszesz o tych monitorach aktywnych z wooferem 20cm, tweeterem 25mm, podziałem 3,5kHz i napędem na tda 7294?

TLC miało tyle wspólnego z Tonsilem co Brabus z Mercedesem .
Nie wiem czy skumacie porównanie .
Nie jest sztuką utworzyć kolejną firmę która stworzy kilka flagowców ,dobrych pod każdym względem . Chodzi o to by podnieść poziom całej produkcji .
Był pewien chytry haczyk w moim poprzednim wpisie ;) i złapaliście się na niego .

Jeśli jednak porównać produkty Tonsilu z dzisiejszymi ofertami wielu firm które możemy oglądać w sklepach nie dla idiotów to jednak trzymali poziom pod względem wykonania !

Powrót