Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mam ochotę podlinkować panu w tonsila dostęp do tych plików, odpisał mi dziś abym poszukał sobie w necie..napewno tam znajdę. Na stronie nie ma kart do części głośników m in tych co podałem, więc nie wiem co miał na myśli pisząc internet.. A głośniki są w sprzedaży ![]() | ![]() |
Zauważyliście, że Tonsil zainterweniował w sprawie pomiarów ?
Niech dadzą nam to im ogarniemy![]()
Jak poprawnie podłączysz i się będzie sumować to trochę pójdzie wyżej i nie będzie takiej dysproporcji .Nawet jeśli tweeer jest w przeciwfazie nie zmienia to faktu że różnica SPL między 2K a 200 Hz to 5dB.
Nawet jeśli tweeer jest w przeciwfazie nie zmienia to faktu że różnica SPL między 2K a 200 Hz to 5dB.
Racja, to przecież blisko podziału.ak poprawnie podłączysz i się będzie sumować to trochę pójdzie wyżej i nie będzie takiej dysproporcji .
Ostatnio ktoś wrzucał pomiary jakichś hajendowców w tym Wilson i każdy miał wielką górę na basie.To jest raczej kwestia sposobu w jaki mierzą i składają wykresy. Jeszcze nie widziałem u nich zestawu który nie miałby tam takiej górki na basie. Wszystkie mają, jedne większa inne mniejsza ale dziwnym zbiegiem każdy mierzony zestaw wg pomiarów z audio ma podbity w cholerę bas.
Nie zmienia to faktu że coś poszło nie tak, miał być hit a wyszedł mit
Co do komory bezechowej - sprawa dyskusyjna, osławione i drogie magico mierzone są na powietrzu, te jak i altusy wrażenia na AS na mnie nie zrobiły
A może w tej ich komorze ten sprzęt ich już za bardzo leciwy, bo ktoś coś wspominał że od 70 lat to samo jest tam (pewności nie mam)
Dodatkowo niestety wyniki ich pomiarów ni jak się mają do głośników z ich produkcji, pokazywałem gdzieś tu powtarzalność np GDWT 12-19/150 gdzie podobny efekt miałem nie jednokrotnie po czym odpuściłem ten produkt.
To mają już swoją komorę bezechową i nie korzystają z tej na Politechnice Poznańskiej?
To mają już swoją komorę bezechową i nie korzystają z tej na Politechnice Poznańskiej?
Wejdź w link który podałem, tam w komentarzu jest wyjaśnione.