• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tonsil wraca do gry :)

Nie na temat...
Gucio, jeszcze parę postów i będziesz cytowany w wątku "najlepsze hasełka na formum" :D:D:D

STX tak zrobił i na dobre im to wyszło.... koniec tematu zapomniałem o kilku aspektach których na tym forum nie wolno pisać !

O niczym nie zapomniałeś
A stx zatrudnił inżyniera w odpowiednim kierunku którego zainteresowania były tożsame z kierunkiem firmy
A nie "forumowego znafce" jakich nie mało na forum

Masz rację, ale takie fora jak to to najlepsze miejsce do badania rynku i potrzeb klientów.

O to mi chodzi właśnie inżynier o odpowiednik kierunku, zainteresowaniach, nie musi być inżynierem aby mieć łeb na karku.

Może się jeszcze podniosą i ruszą w tej nowej hali z jakimiś ceramikami :flapper: a nie następnym GDN 30 KOBALT ( z przed 30 lat)

Masz rację, ale takie fora jak to to najlepsze miejsce do badania rynku i potrzeb klientów.

Chyba nie najlepsze. To tak jakby producent samochodów badał rynek na forum tunningowym i by mu wyszło, ze najlepsze auto dla przeciętnego Kowalskiego to takie z podkręconym silnikiem, glebą, gwintowanym zawieszeniem, masą spojlerów i gadżetów, najlepiej ulepione w garażu po kosztach ;-)

Może się jeszcze podniosą i ruszą w tej nowej hali z jakimiś ceramikami a nie następnym GDN 30 KOBALT ( z przed 30 lat)

Topowe midbasy TAD, niewiele sie zmienily od 30 lat http://tad-labs.com/en/professional/unitspeaker/unit1.html

Zupelnie nowych na owe czasy glosnikow szybko w Tonsilu nie bedzie. Zarabiaja na starych kapciach, a zupelnie nowe przetworniki bylyby duza inwestycja dla firmy. Dwa lata temu zapowiadali nowy glosnik wysokotonowy, ktory juz byl niemal gotowy do sprzedazy i co? Nic. Chyba, ze tym glosnikiem mial byc ten w nowych Altusach, ale nie takie byly zapowiedzi.

Odbiegliśmy od tematu trochę to ja zapytam inaczej z ciekawości nt starego kapcia

Te nowe Kobalty ktoś może miał w rękach ?

http://highfidelity.pl/news/nowosci-w-firmie-tonsil-marzec-2016/

1.JPG
2.JPG

Fajnie, niech sie kreci, ale niech juz kuzwa dadza ludziom nowe kopulki wysokotonowe, zamiast tych starych "piaskowych cykaczy".

Dokładnie, midbasy są całkiem nie głupie ale te ich kopułki to porażka?
Czy ja dobrze widzę, że tu siedzi bez podfrezowania..?

szybki jestes
od 2-3 lat da sie ich sluchac na audio show
za pierwszym razem graly fatalnie
za drugim razem cos tam poprawili
ale za polowe ceny kupisz lepsze kolumny ;)

Powrót