• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tonsil wraca do gry :)

Gdyby nie to, że u majfrendów z jakością jest coraz lepiej to założyłbym sporo ponad 10% na wymiany... Poza tym nawet jeśli połowa miałaby się zepsuć to i tak wyszliby na tym do przodu :D Taki biznes... Jak by nie patrzeć, bilans musi się zgadzać.

Zależy co zamówili. Są np. takie słuchawki bt i na allegro i u majfriendów, które wyglądaja dokładnie identycznie, a ich cena waha się od 10 czy 15 do 90zł. I to są różne słuchawki pomimo identycznej obudowy. Więc niekoniecznie to te same słuchawki co na alibabie.

nawet nie wiecie jak się cieszę z tej wiadomości! Zwłaszcza, ze moje poczciwe Altusy sprawiają się świetnie po dziś dzień!

Ostatnia edycja:
Odgrzebuję dinozaura. Z ciekawości pomierzyłem kupionego pewnie z 10 lat temu GDN13/40/2 czteroomowego. Q... dziwnie wysokie...
511ce6aef2297df8b68c7a1b949ca58e_1735910142.jpg

Ostatnia edycja:
Jak mocno wygrzany glosnik?

myslalem ze to sztywniejaca guma, jak to mial tomek w swoich GDN
ale FS nie jest az tak wysokie jak u niego

Wygrzebałem jeszcze starszy egzemplarz GDNa. O ile pamietam kupiony ze 20 lat temu. Niebieski- 10 letni, czerwony-20 letni:
9f97b7f369e0e70dc2b64d47acaf0370_1736088659.jpg

To pewnie jeszcze z czasów Pro Tonsil, gdzie trzymano jakość produkcji. To, co dzisiaj robi Tonsil lepiej pominąć milczeniem...

i jedno i drugie
odbudowali formy do staroci i robia na miejscu
a detale zlecaja w chinach (gdzies w sieci widzialem ich pierscienie do altusa)

Powrót