• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Panowie, czy gdzieś w Polsce dostanę takie narożniki do pasów transportowych 25mm? Znalazłem najmniejsze 50mm i nie tak "sprytne" jak te Troelsa.
jenzen-ats-bass-cab-large-1.jpg

Panowie, czy gdzieś w Polsce dostanę takie narożniki do pasów transportowych 25mm? Znalazłem najmniejsze 50mm i nie tak "sprytne" jak te Troelsa.
[imghttp://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-AT_files/jenzen-ats-bass-cab-large-1.jpg[/img]

One raczej sa jako gotowce do zestawu z pasem. Ostatnio w Castoramie kupilem zestaw dwoch pasow i byly tam 4 takie narozniki. Troszke inne ale funkcja ta sama. 30 zl kosztowal zestaw.

Chcesz tym spinac obudowe do klejenia? Jesli tak, to ostatnio wpadlem na pomysl zeby kupic duze katowniki alu i na tym sciskac obudowy.

Stosowałem małe kątowniki:
i2czdnv0xmbmw39mp1z8_1370704872.jpg

Pamiętam naszukałem się takich aby miały wewnętrzną fazkę aby nie zmiażdżyły krawędzi mdf. Te kątowniki plastikowe wydaja się bezpieczne i pas się nie zsuwa.

Ale taki katownik jest za maly. Powinien byc dlugi na minimum 30 cm, tak aby pokrywal wieksza czesc krawedzi. Wtedy masz wieksza plaszczyzne docisku.
Jesli jest gruby, to mozna szlifierka zrobic fazke w srodku, tak aby nie niszczylo krawedzi.

Używam 4 pasów więc powierzchnia docisku jest wystarczająca ale chyba zrobię jak radzisz będzie wygodniej i pewnie.

Panowie, czy gdzieś w Polsce dostanę takie narożniki do pasów transportowych 25mm?
Oczywiście :) takie jak zapodałeś na foto ? to szukaj pod hasłem: Bessey narożniki Vario (linków nie podaje, kupisz gdzie znajdziesz taniej)
Kątowniki metalowe takie jak pokazałeś na foto to nie to samo co takie Vario (to nie ma być kąt ściśle 90st....)

Ostatnio w Castoramie kupilem zestaw dwoch pasow i byly tam 4 takie narozniki. Troszke inne ale funkcja ta sama. 30 zl kosztowal zestaw.
kiedy i jaki to zestaw?
jak za tyle to chyba kupie :D

ten pomysl z katownikami alu tez bym zmodyfikowal
w samym narozniku powinna byc wolna przestrzen

---------- Post dodany o 00:54 ---------- Poprzedni post o 00:52 ----------

6 nastawnych naroznikow za 50zl to jeszcze nie tragedia ;)

Mała pomoc dla frezujących LINK

Jestem ciekawy na ile precyzyjne jest to urządzenie. Dla posiadaczy tańszych frezarek ( ze słabą regulacją ) może okazać się bardzo pomocne.

Jest też tańsza wersja - bez wyświetlacza LINK

Z chęcią przetestowałbym wersję elektroniczą... tak z czystej ciekawości.

Ps. Nie wiem czy takie "bajery" można znaleźć u nas w Polsce - ale jeśli ktoś byłby zainteresowany - mogę zakupić i wysłać.

Mam problem z wiertarka makity (HP1641K). Wiertarka ma szybkozaciskowy uchwyt i problem w tym ze czasami tak złapie wiertło ze bez dodatkowych narzędzi nie da rady go odkręcić. Innym razem natomiast pomimo docisku z całej pary wiertło luzuje się przy wierceniu. Czy ten typ zacisku tak ma czy trafił mi się jakiś felerny egzemplarz?

Eh, ze tez wcześniej nie zapytałem, moglem wziąć na kluczyk. Za sds znowu krzyczą jak za zboże :glare:

Powrót