• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z jakiej płyty najlepiej wykonać wygięte boki obudowy kolumn?
Chcę na feriach zbudować coś pokroju cremona sonus, i na razie planuje obudowę.
Mam dostęp do plotera CNC więc w grę wchodzi zrobienie szablonów 3-4 i naciągniecie na to boków, ew. wykonanie większej ilości formatek i sklejenie ich razem.

a ja dziś dostałem paczuszkę w sumie potrzebowałem tylko 12 i 15 ale w cenie dwóch był komplet wiec co tu dużo mówić

Czy takie ułożenie cewek jest prawidłowe ?

zftnq59rwdp7otpv9oqb_1391543455.jpg

Panowie zgadliście :) Docelowo jednostka będzie stała na podstawce albo z kółkami, albo na mini nóżkach sosnowych - jak biurko. Doskonale wiem o kurzeniu się komputerów, chociaż mam zrobione filtry przeciwkurzowe z rajstop :D

Nikt nie zwrócił uwagi na kable ;) A jest ich w cholere. Z tyłu zamontowałem korytka 3x3cm i poupychałem wszystkie - wyszło na styk.

Blat to płyta wiórowa laminowana ( pomarańczowa ) na to z góry nakleiłem szarą płytę HDF 3mm ( to jest taki popiel, metaliczny kolor, ciekawy :) ) Obrzeża na żelazko potraktowałem :)

Nogi lakierowane 2 warstwy cieniutko - kolor troszeczke ściemniał, ale jest fajnie.

Po bokach jest płyta ta sama wiórowa pomarańczowa oklejona białą okleiną :)

Link do zdjęć HQ: www.adam.lutuje.se/biurko1.jpg
www.adam.lutuje.se/biurko2.jpg

PS: Co myślicie, abym po bokach biurka ustawił kolumny? :) Te: http://adam.lutuje.se/kolumny.html

cudny90 , kiedyś pisałem że szybko Ci sie zniszczy ten mebelek / blat / ,
w jakim jest teraz stanie???

fajne :D

wracam z biedronki - widze ze jest znowu multiszlifierka zakcesoriami za 99zl
ale akumulatorowa!
i nie wiem czy uznac to za plus czy minus :/

Panowie, polecicie jakas lamelownice lub kolkownice w rozsadnych pieniadzach? Ktos w temacie mebli siedzi i moze cos podpowiedziec?

Panowie, polecicie jakas lamelownice lub kolkownice w rozsadnych pieniadzach? Ktos w temacie mebli siedzi i moze cos podpowiedziec?

Kupiłem lamelownice FERM 3 miesiące temu, złożyłem na niej biurko, szafki na książki i parę monitorków. IMO fajny sprzęt jak z wytrzymałością nie wiem, jednak nie masz wyjścia albo 300zł albo 1300:D

Do czego Ci to potrzebne? Ja kupiłem specjalnie bo miałem własną wizje na biurko i szafki na książki... Lamelownica mi pomogła jednak bez niej też dąłbym radę.

Powrót