• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ale gdyby z zalozenia wkleic pierscien z innego kawalka mdf z dokladna srednica wycietego otworu na glosnik? Bylaby to odwrotna metoda do podanej przez Ciebie.

Czytalem o metodzie z przyklejeniem Mdf na front ALE..., nie rozumiem jednego. Ma to sens gdy glebokosci glosnikow sa takie same. Nie potrafie wyobrazic sobie tego w przypadku 3way'ow, gdzie np. kopolka i niskotonowy maja rozna glebokosc osadzenia. Myle sie?

Szukam śrub M4 długości 10-12 mm nagwintowanych do połowy, ale żeby nienagwintowana część znajdowała się bliżej łba i miała średnicę nie większą niż 3 mm.

Tego typu śruby mają swoją nazwę?

Ostatnia edycja:
Tylko taka śruba ma część nie gwintowana tej samej średnicy co gwint, a kolega chce zeby była mniejsza.

Panowie, gdzie kupię taki frez: http://allegro.pl/festool-frez-do-za...126688240.html (FESTOOL Frez do zaokrągleń S8 D38,1/R12,7 491016) tyle że z większym łukiem i tańszy?
Taki aby zrobił zaokrąglenie na całej grubości płyty 18mm (czyli R powinno mieć 20mm).
Są takie w ogóle?

Poratuje Cie Mariano i przy okazji info dla reszty.

Firma Dimar produkuje (ponoć) frezy o jakości zbliżonej do Festoola ALE dużo tańsze. Sam miałem podobny problem i szukałem czegoś dobrego jakościowo ale za rozsądną cenę.

Tutaj masz link bezpośredni do frezów do zaokrągleń: LINK

TUTAJ STRONA GŁÓWNA FIRMY

Dzięki za info.
Niestety widzę że i tak bym nie mógł użyć tego frezu, ponieważ większe frezy są na trzpień 12mm, a ja mam frezarkę na 8mm.

115 zł / 35 sztuk frezów daje nam frez kosztujący około 3,28 zł. To już wolę kupić Dedrę za 10zł - jeden i konkretny, który mnie interesuje.

115 zł / 35 sztuk frezów daje nam frez kosztujący około 3,28 zł. To już wolę kupić Dedrę za 10zł - jeden i konkretny, który mnie interesuje.
Dokładnie. Z tej skrzynki wykorzystasz 1-2 a reszta z walizeczką do szafki na później, "może się przyda"
Tylko kiedy będzie to później 😀

Powrót