Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
od tego są specjalne tulejkiROBAK13 napisał:Pomiędzy nimi, a radiatorem będą specjalne podkładki, ale co np. ze stykiem dwóch tranzystorów czy tranzystorów ze śrubom?
no nie zgodze sie z Toba.Pod tranzystory mocy na pewno nie jest potrzebna tulejka izolujaca natomiast pod sterujace-miałem i mam wersję izolowaną i chyba tylko taka jest dostepna więc również nie jest potrzebna tulejka izolacyjna.Reasumując powinno byc tak:śruba M3 podkładka spręzysta,podkładka płaska,tranzystor sterujący,tranzystor mocy,pasta,podkładka mikowa,pasta,radiator :razz:csbiczek napisał:no pod łepek śruby tak żeby odizolować od tranzystora
zbyszek napisał:mam wersję izolowaną i chyba tylko taka jest dostepna
miałem na mysli tranzystory 2SA1837/2SC4793.Te MJE też są dobre ale zapewne masz je w obudowie nieizolowanej i wówczas potrzebna tulejka izolacyjna.Tasior napisał:mje15030/31 oraz 32/33 sa uzywane.
Jeśli radiator będzie wewnątrz obudowy lepiej zrób otwory wentylacyjne w spodniej części obudowy i w górnej (nad i pod radaiatorem).Na obudowę weż alu,łatwiejsze w obróbce w domowych warunkach.ROBAK13 napisał:Wymyśliłem, że zamiast dziurkować górną przykrywę wzmaka zostawię z tyłu od góry 1cm szparę