MUSISZ MIEĆ RADIATOR! Nie rozumime dlaczego nie możesz poczekać z uruchomieniem aż wszystko będzie złożone. Potem właśnie pojawiają się takie problemy.ROBAK13 napisał:czy do pierwszego uruchomienia muszę mieć radiator?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
MUSISZ MIEĆ RADIATOR! Nie rozumime dlaczego nie możesz poczekać z uruchomieniem aż wszystko będzie złożone. Potem właśnie pojawiają się takie problemy.ROBAK13 napisał:czy do pierwszego uruchomienia muszę mieć radiator?
oj ROBAK13 jakie k...wa mosfety?????Radiator potrzebny .Co tam uruchamiasz?Na pewno uniampa?(czy do pierwszego uruchomienia muszę mieć radiator? Bo miałem problem z wkrętami i obecnie mam zdjęty, ale myślę, że bez obciążenia i na parę chwil nic się mosfetom nie stanie?)
Jimi napisał:Kurcze, może trochę wystrzelę jak Filip z konopi i zastrzegę że jestem trochę zielony, ale jestem ciekaw a lektura wszystkich stron, na szybkiego może mi nie dać odpowiedzi na moje pytanie. To co znalazłem to że można łatwo zwiększyć jego moc. A mianowicie jak? Tak np aby zwiększyć jego moc dwukrotnie? Może ma ktoś gotowy schemat czegoś takiego?
Własnie nie. Poczatkujacy zaczyna od podstaw, czyli typy tranzystorow to pierwsze strony w ksiazce przewaznie.ROBAK13 napisał:jako bardzo początkujący elektronik mam prawo się pomylić
raczej wg Irka, ja tylko wkleilem :wink:tompul napisał:W temacie odnalazłem pewną procedurę szukania usterek przedstawioną przez kolegę dolphin123 .
dolphin123 napisał:[ Dodano: 2009-12-24, 21:25 ]
tompul sprawdz na wszeli wypadek reszte tranzystorow skoro tyle na sarcie Ci poszlo..
Nie warto,to samo stwierdzisz sprawdzając bez wylutowania.Po prostu sprawdż wlutowane,jeśli nie ma zwarć lub przerw to powinno byc ok.tompul napisał:Sprawdziłem wszystkie pozostałe BC546B i BC556B - są sprawne. Czy jest sens wylutowywania i sprawdzania pozostałych 12 tranzystorów (MJE340/MJE350, 2SC5200/2SA1943, 2SC4793/2SA1837) ?
jest ok... Irek kiedyś napisał(nie wiem czy na forum czy na pw) że napięcie na wyjściu w uniampie może być w przedziale -100mV do 100mV. Myślę że możesz podłączyć głośniki ale proponuje dać na testy jakieś stare pierdziawy :wink:tompul napisał:po prawej 5mV, po lewej 30mV.
csbiczek napisał:że napięcie na rezystorach w uniampie może być w przedziale -100mV do 100mV.
sork na wyjściu, już poprawiam :wink: Chyba jeszcze nie doszełem do siebie po sylwku :roll:Tasior napisał:na rezystorach czy na wyjsciu? bo jak na rezystorach to niezly prad spoczynkowy hehe.