Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Może piorun strzelił :razz: Może to możliwe, nie znam się na tym ale nie mogłem się powstrzymać, przepraszam :razz: | ![]() |
Gdzie w napięciu przemiennym chcesz szukać + i -?maxxx222 napisał:Tak wiec do działania Uni będzie w sam raz. W tym ze posiada on na uzwojeniu wtórnym tylko dwa przewody. Oba niebieskie. Wiec nie wiem który jest + a który -. Chyba ze to nie ma w takim przypadku znaczenia.
Bo pewnie zmierzył wartość maksymalną, a nie skutecznąChilihead napisał:Kiedyś kolega przez pomyłkę na pracowni mierzył napięcie zmienne z zakresem ustawionym na DC. Miernik wskazywał 50v więcej, także sprawdź nastawy.
kaman777 napisał:tabliczka znamiona trafa-25V byla wypisana przy pomiarze jeszcze napiecia w gniazdku 220V,przy 230V wartosc napiecia wzrasta o ok. 10 V
mój kupel kiedyś aby uzyskać lepsze chłodzenie procka dodawał do pasty pył(bardzo drobne opiłki) glinu,miedzi.Może taka była na procku ,z którego brałeś?Teraz można kupić nawet z dodatkiem srebra.FordSumtang napisał:Pastę silikonową z procesora podłożyłem oczywiście.