• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Jeszcze takie głupie pytanie, te podkładki pod trany - z nich się ściąga tą taką folię, jak na naklejkach? Czy nie dotykać i montować od razu? Pierwszy raz takie widzę, zawsze miałem takie jakby gumowe ;/
Mikowe? Nic nie zdejmuj.

Ale ja nie mam schematu :D Miernik + spis elementów i tyle :)
A podaną instrukcję mam w zakładkach :D Oki, dzięki bardzo :)

Tych kondensatorów nie lutować.
Ja kupowałem radiator u mnie w mieście, profil A6023 L=7cm, cena: 29.50zł.

one niesa chlodzone tylko sprzezone termicznie z reszta - nieznam sie na tym ale maja miec taka sama temperature jak reszta
termisor tez ma byc polaczony termicznie z radiatorem - inaczej przeciez niebedzie dzialal poprawnie :P
Tanner napisał:
Jeszcze takie głupie pytanie, te podkładki pod trany - z nich się ściąga tą taką folię, jak na naklejkach? Czy nie dotykać i montować od razu? Pierwszy raz takie widzę, zawsze miałem takie jakby gumowe ;/
smarujesz obie strony pasta termoprzewodzaca i nic wiecej z tym nie robisz

Dobrze, że się zapytałem, bo ja bym go tak do radiatora nie wsadził :)

Jeszcze nie mam radiatora więc wszystko przede mną, ale muszę tak zrobić :)

one niesa chlodzone tylko sprzezone termicznie z reszta - nieznam sie na tym ale maja miec taka sama temperature jak reszta
termisor tez ma byc polaczony termicznie z radiatorem - inaczej przeciez niebedzie dzialal poprawnie

No chyba, że tak. Nie wiedziałem o tym :) Niestety Irek mnie o tym nie poinformował...

czy to ze moje tranki nie przylegaja do radiatora moze byc powodem tetnienia napiecia? (watpie.. no ale moze jednak?)

MariuszElektro, jeszcze nie bylo odpalenia bo nie ma trafa. W tym tygodniu jak dostane przesylke od Questera beda proby :)

Powrót